In plaats van DWDD

'Fidan Ekiz en Renze Klamer vervangers Matthijs van Nieuwkerk'

3 Juli 2020 23:06 | amusement | Door Irma Tomas

© Natalia van der Zalm/Cornelie Tollens
Volgens het AD gaan Fidan Ekiz en Renze Klamer de opvolger van DWDD presenteren. De nieuwe talkshow wordt vanaf 31 augustus net als het programma van Matthijs van Nieuwkerk iedere werkdag om 19.00 uur uitgezonden op NPO 1. 

Het AD heeft dat vernomen van 'ingewijden'. Dat moeten mensen zijn die dichtbij het programma staan. Daarmee komt een lange zoektocht tot een einde. De krant meldt dat BNNVARA heel wat duo's heeft getest voor het prestigieuze tijdsslot. Simone Weimans met Renze Klamer, Sophie Hilbrand en Tim Hofman, Splinter Chabot, Roos Moggré en Dionne Stax. 

Khalid Kasem

Ook advocaat Khalid Kasem was in de running, maar die werd als de wiedeweerga van het lijstje gehaald omdat het OM de voormalig zakenpartner wordt verdacht van lekken naar de misdaadgroep van Ridouan Taghi. 

Renze en Fidan

Renze Klamer en Fidan Ekiz hebben al redelijk wat ervaring in talkshows. Renze presenteerde Laat op vrijdag (inmiddels Op vrijdag) en Fidan nam Volle maan voor haar rekening en ze zit op zondagavond bij Op1 waar ze afgelopen week Wlfred Genee nog flink de maat nam. Klamer en Ekiz zouden zomaar eens een veelbelovend duo kunnen zijn. 

M komt ook weer terug

Ze nemen niet het hele tv-seizoen voor hun rekening, om de twee à 3 maanden wordt er gewisseld met Margriet van der Linden van de KRO-NCRV die deze zomer weer het weinig succesvolle M voor haar rekening nam. 

Meer over