Overdonderd

Fidan Ekiz reageert op ontslag bij De Vooravond

11 juni 2021 10:14 | amusement | Door Demi Schoenmakers

© Natalia van der Zalm
Fidan Ekiz heeft ook gereageerd op de verrassende beslissing van BNNVARA om haar en Renze Klamer van het programma De vooravond te halen.

BNNVARA liet donderdag in een persverklaring weten na twee seizoenen officieel afscheid te nemen van Renze en Fidan. De omroep vond de show niet goed genoeg en vervangt het duo door Sophie Hilbrand en Khalid Kasem.

Perplex

Op social media wordt met veel onbegrip gereageerd op dit nieuws. Renze liet donderdag gelijk van zich horen en was verbijsterd "Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord, en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen 2 de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt mag het zeggen. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen."  

'Dakloos'

Ook Fidan reageert op het nieuws. In eerste instantie deelde ze alleen twee foto's: de persfoto van De vooravond en een kiekje waarop Renze en zij buiten voor de studio staan. Renze heeft lang haar en een flinke baard en Finan draagt een muts. Mogelijk bedoelde de presentatrice daarmee dat ze nu op straat staan en soort van ‘dakloos’ zijn. "How it started... how it's going", schreef ze bij de foto's. 

Opbeurende reacties

Later deelt ze nog een bericht. "Overdonderd door de ontelbare lieve, opbeurende en warme reacties op Twitter, Insta, mail en app nav het verdwijnen van de De vooravond", schrijft ze. "Zo door geraakt. Bedankt!" 

Meer over