Blijven slapen?

First Dates Hotel gaat een stapje verder

10 Februari 2019 13:00 | amusement | Door Televizier

© BNNVARA

Voor sommigen duurt dineren op een eerste date al te lang, maar bij First dates hotel volgt er ook nog een hotelovernachting. Maître Sergio Vyent vertelt over deze nieuwe variant van het datingprogramma.

Tekst: Carlijn Schepers

Er zullen nog steeds ongemakkelijke openingszinnen te horen zijn. Knappe barman Victor schenkt weer de eerste drankjes in. En maître Sergio begint elke aflevering uiteraard met een zoete spreuk over de liefde. Het enige verschil met de bestaande variant van het datingprogramma is dat de deelnemers blijven overnachten bij First dates hotel. “Dat zorgt voor veel ‘wow-momenten’ bij de kandidaten”, vertelt Sergio Vyent. “Ze vinden het geweldig en zijn erg enthousiast over het hotel. Ik denk dat de sparkle van zo’n mooie plek de liefde zeker helpt.”

Restaurant

Net als in de reguliere uitzendingen van First dates is er ook bij First dates hotel een restaurantmoment. “Maar daarnaast kunnen de kandidaten genieten van extraatjes als wellness, een hottub en een wijnbar.” Besluiten de kandidaten na het diner dat ze een tweede date zien zitten, dan gaan ze de volgende dag na een ontbijtje nog iets leuks doen samen. “Een wandeling maken bijvoorbeeld,” zegt Sergio.


Contact maken

Deze nieuwe variant is trouwens niet bedoeld om de kandidaten meteen met elkaar de koffer in te laten duiken. “Iedereen heeft gewoon een eigen kamer. We willen de deelnemers in hun waarde laten, dus we zien niets in zo’n extra element. Daar willen we niet heen met dit programma. Het draait om het vinden van de liefde en om het maken van contact met de ander. En met contact bedoelen we pratend contact, of misschien in het oor fluisterend, geen liggend contact”, zegt Sergio lachend.

Liefde

De charmante maître denkt dat dit nieuwe concept zeker zorgt voor meer geslaagde dates. “Het brengt meer diepgang. De mensen leren elkaar nog iets beter kennen. En dat ze in de watten worden gelegd helpt absoluut ook om de liefde te laten opbloeien.”

First dates hotel | NPO 3 | BNNVARA | 20.55

Meer over