Floortje naar het einde van de wereld

Floortje Dessing maakt haar langste reis ooit

20 Februari 2019 16:10 | amusement | Door Televizier

© BNNVARA
In het nieuwe seizoen van Floortje naar het einde van de wereld doet Floortje al haar vorige reizen verbleken. Het seizoen opent met een dubbele aflevering over de langste reis die Floortje ooit voor het programma heeft gemaakt. 

Ze was een maand onderweg naar het meest afgelegen museum ter wereld op South Georgia. En waarvoor? Voor een ontmoeting van zes uur. Want daarna moest de boot weer door. 

Verste reis

Het was het allemaal dubbel en dwars waard, besluit Floortje Dessing. "Ik heb al heel wat onvergetelijke, indrukwekkende en soms ook eindeloze reizen mogen maken, maar nog nooit was ik zo lang onderweg en ging ik zover weg van de bewoonde wereld. En als we het dan toch over mijlpalen hebben, nergens zag ik zo ongelofelijk veel wildlife en ongerepte natuur als op dit kleine eiland, op zo’n 1500 km van Antarctica." 

Berghutje

Floortje reist in het nieuwe seizoen ook naar Wyoming, Uruguay, Australië, Canada en Cambodja. Ze ontmoet een vrouw die in een huifkar een kudde geiten begeleid, een man die in zijn eentje op een besneeuwde berg woont en een gezin dat het allerlaatste stukje ongerepte natuur probeert te redden. 

Floortje naar het einde van de wereld is vanaf 28 februari iedere donderdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Meer over