Realityserie-oorlog

Frank & Rogier stappen over van SBS 6 naar RTL

19 december 2019 14:35 | amusement | Door Irma Tomas

© Reinier Bergsma
Frank en Rogier gaan -na vier jaar SBS6- hun geluk beproeven bij concurrent RTL. Het flamboyante stylistenduo gaat programma's maken voor RTL 4, RTL 5 en Videoland en wordt daarmee een rechtstreekse concurrent van hun voormalige collega's, de familie Meiland, die nog wel bij Talpa zit.

Frank en Rogier werden vier jaar geleden op slag populair toen ze als rijke familie optraden in Steenrijk, straatarm. Daarna vroegen de kijkers massaal om een eigen programma voor het altijd vrolijke duo. Dat kwam er met het ook al succesvolle Paleis voor een prikkie. Maar na twee seizoenen vonden Frank en Rogier het tijd voor iets nieuws.

Drie jaar 

Peter van der Vorst heeft grootse plannen: "Tijdens de enthousiaste gesprekken die we de afgelopen maanden hebben gevoerd zijn er een aantal programma-ideeën voorbijgekomen waarmee we de komende tijd gezamenlijk aan de slag gaan." Frank en Rogier gaan in ieder geval drie jaar programma's maken voor RTL. Paleis voor een prikkie zit daar niet bij, de rechten van dat programma liggen bij SBS.  

Het is geen groot geheim dat Frank en Rogier en Martien Meiland niet de beste vrienden zijn, nu kunnen ze op verschillende zenders met elkaar concurreren

Meer over