Niet welkom op Chateau Marillaux

Martien Meiland haalt uit naar SBS-collega's Frank & Rogier

15 juli 2019 12:17 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS/Tom van Hattum
Kasteelheer Martien Meiland is doorgaans de gastvrijheid zelve, maar hij zit absoluut niet te wachten op zijn SBS-collega's Frank & Rogier van Paleis voor een prikkie.

Inmiddels is er sprake van een kleine rel tussen Meiland en Frank en Rogier, zo meldt Weekend.

Crossover

SBS had plannen het succes van Chateau Meiland te vieren door een crossover te organiseren met haar andere tv-hit Paleis voor een prikkie. Frank en Rogier zouden afreizen naar de familie Meiland om hun licht te laten schijnen over het interieur. Dat plan is wat Martien betreft absoluut geen haalbare kaart.

Totaal geen fan

In Weekend reageert de uitgesproken Martien met kenmerkende directheid. Hij is totaal geen fan van het stel en zit ook niet op ze te wachten: "Ik gun ieder mens het beste. Ook Frank en Rogier. Maar ik heb gewoon niets met hen. Ik voelde door de beeldbuis al aan dat onze karakters totaal niet met elkaar zouden matchen."

Frank en Rogier

Story belde met Frank en Rogier die verbaasd waren door zijn reactie. Rogier laat weten Chateau Meiland juist geweldig te vinden en ook Martien een enige man te vinden. Ze hebben elkaar zelfs al eens ontmoet toen Martien nog in een interieurzaak werkte: "Volgens mij was het net na zijn scheiding. Frank en ik kwamen daar om spullen te kopen en we hadden onze twee honden meegenomen. Martien was zo lief om de honden onder zijn hoede te nemen. Hij heeft ze een bak water gegeven en gezellig met ze gespeeld. Die man is zó fantastisch en zó hilarisch."

Verrassingsbezoek

Als het aan Frank en Rogier ligt, gaan ze hoogstpersoonlijk de kou uit de lucht halen door Martien te verrassen op zijn chateau: "We rijden altijd met de auto van Frankrijk naar Nederland, omdat Frank last heeft van vliegangst. Tijdens die rit komen we in de buurt van het kasteel."

Meer over