Handel in vastgoed

Frank Masmeijer werkt achter de tralies aan nieuw leven

29 juni 2019 10:25 | amusement | Door Jef Willemsen

Frank Masmeijer verdween eerder deze week voor negen jaar achter de tralies vanwege betrokkenheid bij drugshandel. Maar hij werkt al druk aan een nieuw, lucratief leven buiten de gevangenis.

In een interview met De Telegraaf doet Masmeijer zijn ambities uit de doeken.

Vastgoedmagnaat

Masmeijer (57) heeft concrete plannen om zich bezig te gaan houden met buitenlands vastgoed: "Samen met een Belgische relatie. Eigenaren van een huis in Frankrijk, Spanje of Zwitserland hebben altijd wat met hun zwembad of tennisbaan. Wij doen het beheer en nemen alle zorgen uit handen." Om zich goed voor te bereiden volgt Masmeijer in zijn cel een cursus Spaans en doet hij een studie logistiek. 

Schuldig

Ook geeft Masmeijer in het interview en passant toe dat hij toch niet zo onschuldig was als hij al die jaren heeft beweerd. Frank wist naar eigen zeggen "heus wel dingen" over de smokkel van harddrugs via de haven van Antwerpen: "Ik ben stom geweest in een hoop opzichten en ik wist dingen. Daarmee had ik misschien naar de politie moeten gaan, maar ja, dat doe je toch niet? Daarom, ik leg me er nu bij neer. Ik ben klaar met het ja-nee-spelletje en richt me op de dag dat ik vrijkom."

2021 of 2023

Maar hoe lang moet Frank nog brommen? De rechter veroordeelde hem tot 9 jaar cel, met aftrek van voorarrest. Hij mag kiezen of hij zijn straf in Nederland of België uitzit. In Nederland dienen gevangenen doorgaans 2/3e van de opgelegde straf uit, wat betekent dat hij in 2023 vrijkomt. De Belgen zijn coulanter en zetten de poort al open als 1/3e van de straf er op zit, wat Masmeijer in 2021 een vrij man maakt. Maar over het algemeen zijn de gevangenissen in Vlaanderen minder comfortabel.

Meer over