Frank Visser vindt nieuwe Rijdende Rechter vreemd

26 maart 2016 09:27 | amusement | Door Televizier

Meester Frank Visser is sinds dit jaar Rijdende Rechter af. Toch kan de 64-jarige tv-rechter maar met moeite kijken naar zijn opvolger John Reid.

Meester Frank liet zijn licht schijnen over de Rijdende Rechter nieuwe stijl in een interview met de Telegraaf.

"Vreemde"

Hij gaf toe zijn opvolger John Reid aan het werk te hebben gezien en dat was een eigenaardige gewaarwording: "Alsof er opeens een vreemde vent in je huis loopt. Maar hij doet het leuk." Wel zet Visser vraagtekens bij Reids afsluiter "dit is mijn uitspraak en zo zit het", die wel erg lijkt op zijn klassieker "dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen." Volgens meester Frank zouden de Rijdende Rechter makers Reid vrij moeten laten zijn eigen catchphrase te bedenken: "Tja, laat die man toch iets anders zeggen, denk ik dan. Of hij dat zelf heeft bedacht? Ik schat hem hoger in.”

Rechtspraak

Maandag start op SBS 6 zijn nieuwe, langverwachte programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Samen met Viktor Brand gaat de meester op pad om het recht bij de mensen te brengen. Hij ziet daar een belangrijke taak voor zich weggelegd omdat het recht minder bereikbaar begint te worden voor de "gewone man" vanwege de hoge kosten: "Het gevaar ontstaat dat rechtspraak straks er alleen nog maar is voor heel rijken of heel armen die op staatskosten kunnen procederen."

Eerder zei meester Frank dat hij zich vooral op stedelijke ruzies gaat richten.

Meer over