Nieuw seizoen start bijna

Freriks ontzettend blij met Jacob Derwig in De Slimste Mens

12 december 2021 10:01 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Pief Weyman
Op maandag 13 december begint een nieuw seizoen van De Slimste Mens en presentator Philip Freriks heeft er weer zin in. Hij is natuurlijk blij met alle kandidaten, maar hij is extra tevreden met Jacob Derwig.

De charismatische acteur stond al lang op het lijstje van de voormalig nieuwslezer, maar door het drukke programma van Derwig was hij nog niet eerder te zien in De Slimste Mens. Daar komt nu dus verandering in, tot grote tevredenheid van Freriks. "Het is een beroemde acteur waar we al jaren mee in gesprek waren", zegt hij tegenover RTL Boulevard.

Generatiegenoot Maarten van Rossem

De presentator is ook erg blij dat hij nog altijd samen met Maarten van Rossem te zien is. De twee zien elkaar ook buiten het populaire NPO-programma om. "Wij zijn generatiegenoten, eigenlijk hebben we maar een half woord nodig om te weten waar we het over hebben", zegt hij. "Ook buiten beeld hebben wij heel gezellige en vaak interessante gesprekken."

Negentiende seizoen

Het negentiende seizoen van De Slimste Mens is vanaf maandag 13 december te zien bij KRO-NCRV op NPO2. Op vrijdag 28 januari weten we wie Lisa Loeb opvolgt als winnaar van de kennisquiz.

Meer over