Voor een uurtje werk...

Friends-reünie levert cast miljoenen op

7 februari 2020 10:49 | amusement | Door Jef Willemsen

HBO MAX tast diep in de buidel om de Friends-reünie mogelijk te maken. Uit gelekte deals blijkt dat de zes castleden elk een slordige drie miljoen euro krijgen om voor de camera terug te blikken.

De Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline bevestigt de bedragen. 

Miljoenendeal

Dik drie miljoen per speler lijkt een smak geld, maar de castleden waren in de hoogtijdagen van de comedyserie gewend om 1 miljoen dollar te krijgen voor een aflevering van een kleine 22 minuten. Dan zitten ze met een dikke 3 miljoen voor een uurtje televisie niet eens zo ver van hun oude tarief. En, bijkomend voordeel: ze hoeven geen scripts te leren. De cast en Friends-bedenkers Martha Kauffman en David Crane wilden alleen meewerken als zichzelf en niet als hun beroemde personages. Een reboot zou de herinnering aan de serie namelijk verpesten.

 

HBO MAX

Al met al kost het uurtje Friends alleen al ruim 20 miljoen aan casting, maar HBO MAX heeft het er graag voor over. De kabelgigant betaalde al eerder 475 miljoen dollar voor de uitzendrechten van de comedyserie. De special is bedoeld om publiek te trekken bij de start van de herhalingen. 

Meer over