Money money money

Fyre Festival-cateraar start eigen crowdfundingsactie

Iedereen heeft het over de Netflix-documentaire FYRE: The Greatest Party That Never Happened. Over het faliekant geflopte Fyre Festival op de Bahama's. Restauranteigenaresse en cateraar Maryann Rolle zorgt voor haar eigen gerechtigheid.

Ze is haar eigen crowdfundingsactie gestart en loopt inmiddels al richting de 200.000 dollar. Tsja, je moet iets, als de festivalorganisatoren nog geen cent van je onkosten hebben vergoed.

Hulp

Maryann Rolle moest voor het festival het eten verzorgen voor de crew. 'In april 2017 heb ik mezelf gepusht om niet minder dan 1000 maaltijden per dag klaar te maken. Ontbijt, lunch en avondeten.' Daarnaast verbleven de festivalorganisatoren in kamers van haar resort. Ze geneert zich haast dat ze er niet voor is betaald. 'Mijn leven is voor altijd veranderd, en het enige wat ik nu kan doen is om hulp vragen.'


Gevangenis

Ze is niet het enige slachtoffer van het legendarische festival dat nooit plaatsvond. Billy McFarland, het festivalbrein, zit daarom de komende 6 jaar in de gevangenis en moet 26 miljoen dollar aan schadevergoedingen betalen. 

Meer over: