Steuntje in de rug

Kijkers zamelen geld in voor familie uit Steenrijk, Straatarm

Kijkers zijn massaal geraakt door de familie Te Winkel die woensdagavond te zien was in Steenrijk, Straatarm. Inmiddels is er een actie gestart om geld in te zamelen.

De actie was het idee van kijker Bianca, die als doelbedrag 10.000 euro heeft gesteld. Binnen een paar uur was er al ruim 3000 euro gedoneerd. Bianca: "Deze lieve mensen verdienen beter. Wat een liefde voor elkaar!"

Emotioneel

Veel kijkers waren geëmotioneerd door het schrijnende verhaal van de familie Te Winkel. Vader Robert krijgt de ene na de andere tegenslag: een scheiding, zijn bedrijf dat failliet werd verklaard en als gevolg een schuld van 70.000 euro. De vader van vier kinderen moet het wekelijks zien te redden met 70 euro. 

Verrassing 

In de aflevering ruilt het gezin een week met hoteleigenaren Lorenzo en Gaston, waarna ze een envelop met het weekbudget mogen openen van maar liefst 1300 euro. Alle kinderen krijgen nieuwe schoenen, ze gaan naar The Lion King en de kinderen bedanken hun vader met een gegraveerde armband. Robert houdt het niet droog - en wij thuis natuurlijk ook niet. 

Meer over: