Inzameling gestart

Gaat Maarten van Rossem zingen in De Slimste Mens?

14 Augustus 2020 15:43 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Screenshot NPO 2
Het zou zomaar eens kunnen dat jurylid Maarten van Rossem een liedje gaat zingen in De Slimste Mens. Er is inmiddels een inzameling gestart om voldoende geld bij elkaar te krijgen om het te kunnen realiseren.

Presentator Philip Freriks vroeg aan Van Rossem in het programma voor welk bedrag hij een liedje zou zingen in de populaire quiz. Hij riep toen 10.000 euro. "Ik dacht dat ik een belachelijk bedrag noemde. Ik had natuurlijk een miljoen moeten zeggen. Maar dat bedenk je te laat", zo blikt hij erop terug tegenover het ANP.

Doneren

Er is inmiddels een inzamelingsactie gestart om de 10.000 euro bij elkaar te krijgen. Daar had Van Rossem duidelijk niet op gerekend. "Ik kan mij werkelijk waar niet voorstellen dat er ook maar één mens bestaat die daar maar 5 cent aan bij wil dragen."

Maarten kan niet zingen

Het is overigens nog maar de vraag of we blij moeten worden van een zingend jurylid. Naar eigen zeggen trekt hij geen volle zalen met zijn zangstem. "Ik kan niet zingen. De laatste keer dat ik het deed, was in 1962, toen we tijdens de groentijd werden gedwongen vaderlandslievende, fascistoïde liederen voor te dragen."

Mocht het bedrag worden opgehaald, dan gaat de 76-jarige historicus overigens voor de bijl. "Als er 10.000 euro wordt ingezameld, zal ik bij de volgende opnames een liedje gaan zingen", zo belooft hij.

 

Meer over