'Wel erg eenvoudig'

Maarten van Rossem vindt het niveau van De Slimste Mens gedaald

11 augustus 2020 15:22 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 2
Maarten van Rossem meent dat het de kandidaten van De slimste mens wel erg makkelijk gemaakt wordt. Het enige jurylid van de kennisquiz uit zijn verbazing over het niveau van de vragen.

Het zomerseizoen is halverwege en Maarten kon zijn verwondering niet langer onder stoelen of banken steken.

Puzzelronde

Dit seizoen lukt het de kandidaten opvallend vaak om binnen luttele seconden de puzzelronde op te lossen. In voorgaande jaren struikelden veel deelnemers over de cryptische omschrijvingen in het derde onderdeel, nu lepelt het gros van hen moeiteloos de drie benodigde antwoorden op. "Ze worden makkelijker of het zijn intelligente kandidaten", merkte Van Rossem op nadat in de maandagaflevering wederom geen vraag onbeantwoord bleef.

Te makkelijk

Maarten was nog niet klaar met zijn betoog: "In toenemende mate heb ik het gevoel dat 'ie veel sneller gaat, die derde ronde. Ze worden ook makkelijker. Ik heb daar goed bewijs voor ze: ik kan ze vaak ook. En vroeger begreep ik er geen moer van, dus". Philip Freriks merkte niet geheel onterecht op dat je ook een zekere routine opbouwt na zestien series. 

Maarten doet mee

Maarten kon de presentator geen ongelijk geven en merkte zelfs op dat wellicht het moment nadert dat hij zelf eens mee gaat doen aan De slimste mens. Dat zou Philip geweldig vinden, maar Maarten had één voorwaarde: hij neemt pas plaats in de kandidatenstoel als hij alle vragen over GTST ook kan beantwoorden. Dat kán dus nog wel even duren.

 

Meer over