Gaaap

Gordon 'doodmoe' van discussie salaris Van Nieuwkerk

3 Mei 2019 14:37 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP Kippa
Gordon wordt niet goed van de discussie rond het salaris van Matthijs van Nieuwkerk. In een inmiddels weer verwijderde post op Facebook trekt hij fel van leer tegen critici.

“Wat een afgunstig pokkeland is dit toch en allemaal veroorzaakt door een handjevol internettrollen die zelf nooit iets hebben kunnen bereiken in hun leven, maar er wel voor zorgen dat we terecht komen in dit soort grimmige discussies”, schrijft de Talpa-presentator zichtbaar geërgerd.

Megasalaris Matthijs

Ook geeft de waarschijnlijk withete Gordon aan dat hij vindt dat Van Nieuwkerk het megasalaris dat hij ontvangt ook gewoon verdient. Dat dat meer is dan de minister-president, vindt hij vooral een fout in het beloningssysteem van de overheid. “De MP zou met al zijn werkzaamheden meer dan 6 ton moeten verdienen wat meer dan terecht is voor de baas van dit land.”

Balkenendenorm

De afgelopen week laaide de discussie over topinkomens bij de Publieke Omroep weer op. Ook presentatoren bij de NPO zouden niet meer mogen verdienen dan de ‘Balkenendenorm’, maar uit recente jaarverslagen blijkt dat er nog elf grootverdieners bij de NPO rondlopen. Matthijs van Nieuwkerk is daar er met zekerheid een van. De baas van Van Nieuwkerk’s omroep BNNVARA wil echter dat er voor de presentator van De Wereld Draairt Door een uitzondering wordt gemaakt omdat er anders een kans is dat Van Nieuwkerk overstapt naar de commerciëlen.

Waarom Gordon zijn Facebookbericht weer heeft verwijderd, is niet duidelijk

Meer over