En de winnaars zijn...

Spectaculair Gouden Televizier-Ring Gala best bekeken op donderdagavond

15 oktober 2021 08:17 | amusement | Door Ingelise De Vries

© William Rutten
Gisteravond zijn dé televisieprijzen van Nederland uitgereikt. Tijdens het feestelijke Televizier-Ring Gala werden de favoriete presentatoren, acteurs, televisiemakers en talenten bekroond. En natuurlijk koos het Nederlandse publiek ook het tv-programma van het jaar.

De Gouden Televizier-Ring zelf, de grote prijs van de avond, ging naar de indrukwekkende documentaire De Kinderen van Ruinerwold

(Foto: William Rutten)

Jessica Villerius maakte de vijfdelige serie met vier kinderen van het gezin dat jarenlang in afzondering leefde, tot één van hen twee jaar geleden hulp in de buitenwereld zochtDe Kinderen van Ruinerwold won met 54 procent van de stemmen.

De Kinderen van Ruinerwold

Een emotioneel moment, vooral voor de kinderen die op de dag af twee jaar vrij zijn. De Ring werd uitgereikt door niemand minder dan Sifan Hassan, winnaar van Olympisch goud.

 

Winnaars Televizier-Ring

Tijdens het Gala zijn verschillende prijzen uitgereikt, waar bijna twee miljoen kijkers thuis getuige van waren. Rob Kemps nam de prijs voor talent mee naar huis, Nikkie de Jager is de presentatrice van 2021 en jeugddrama De Zomer van Zoë mocht de ster in de categorie Jeugd in ontvangst nemen.

André van Duin is volgens de stemmers presentator van het jaar. In zijn speech gaf hij aan de award als aanmoedigingsprijs te zien en voorlopig zijn presentatieklussen nog niet aan de wilgen te hangen.

Linda Hakeboom won met haar persoonlijke verslag over haar ziekte, ze had borstkanker, de ster in de categorie Online Videoserie en Elise Schaap ging naar huis met de prijs voor actrice van het jaar.

De Top 10 van 2021

Niet alleen was er ruimte om prijzen uit te reiken, het hele tv-jaar is nog een keer doorgenomen. De onbeholpen weerman uit Draadstaal heeft de Top 10 van de meest opvallende fragmenten van het jaar getoond, terwijl Fred en Ria uit dezelfde serie telkens commentaar gaven.

Eerbetoon aan Peter R. de Vries

Kippenvel was er bij het eerbetoon aan misdaadjournalist Peter R. de Vries, die in juli van dit jaar werd neergeschoten. Op zijn favoriete plekken en met zijn favoriete muziek brachten Berget Lewis, Jan Dulles, Xander de Buisonjé en Nick Schilder een emotioneel eerbetoon. Het onverschrokken tv-icoon wordt door iedereen gemist.

Meer over