Volg de ontwikkelingen van de Ring

Liveblog Gouden Televizier-Ring Gala 2021

14 oktober 2021 19:12 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten
Het is 14 oktober, tijd voor het 56e Gouden Televizier-Ring Gala 2021. Carré is als vanouds volgeladen met de sterren van de Nederlandse tv. Op deze pagina houden we je de hele avond op de hoogte van alles wat zich in Carré afspeelt.

22:19 - De kinderen van Ruinerwold wint!

De 56ste Gouden Televizier-Ring is, met maar liefst 54 procent van de stemmen, voor... De kinderen van Ruinerwold. Na het ontvangen van de prijs uit handen van atlete Sifan Hassan richtte maakster Jessica Villerius zich direct tot de mensen thuis: "Dit is waarom ik televisie maak. Ik wil mensen een stem en een gezicht geven. We zijn er nog lang niet mee klaar. Er zijn nog genoeg verhalen te vertellen en daar gaan we voorlopig mee door." 

22:09 - De stembussen zijn gesloten

Er kan NIET meer gestemd worden. Nog even en we weten wie er met de felbegeerde Ring naar huis gaat: Mocro Maffia, Een huis vol of De kinderen van Ruinerwold. Het blijft nog even spannend.

22:05 - Hans Klok zet Carré op stelten

Er was vuur, magische trucs en een boel mysterieuze dozen. Hans Klok haalde vanavond alles uit de kast om zijn publiek versteld te doen staan. Uiteindelijk wist hij zelfs Renze Klamer, Holly Mae Brood en Fenna Ramos tevoorschijn te toveren die nog een laatste oproepje deden voor de drie genomineerde programma's. De stembussen sluiten bijna! 

 

22:03 - Het talent van 2021 is...

Rob Kemps! De winnaar van De slimste mens en presentator van o.a. The Wheels kreeg meer stemmen dan Monica Geuze en Raven van Dorst en nam dus met genoegen de Televizier-Ster Talent in ontvangst. 

 

21:55 - Linda Hakeboom wint de Televizier-Ster Online-Videoserie

Vorig jaar won #Boos van Tim Hofman de tweede Televizier-Ster Online-Videoserie. Dit jaar gaat de eer naar Linda Hakeboom voor haar openhartige reeks Linda's Kankerverhaal. Nadat Jesse Klaver en Rob Jetten de winnares onthulden, barstte Carré uit in een staande ovatie.

 

21:38 - Elise Schaap wint

Ze nam het op tegen Angela Schijf en haar collega Frank Lammers, maar uiteindelijk ging Elise Schaap er mee aan de haal. Het is de derde keer dat ze de Televizier-Ster Acteur/Actrice wint, maar ze is er nog lang niet aan gewend. "Ik sta nog steeds te trillen als een riet." Ze kreeg de prijs uit handen van oud-Mol Renée Fokker. 

 

21:32 - In Memoriam Peter R. de Vries

Jan Dulles, Xander de Buisonjé, Berget Lewis en Nick Schilder sloegen vanavond de handen ineen voor een bijzondere in memoriam voor Peter R. de Vries. Het gelegenheidskwartet waagde zich aan de favoriete nummers van Peter, Guaranteed van Eddie Vedder en A Whiter Shade of Pale van Procol Harum

De kijkers zijn er stil van. 

 

21:30 - De derde prijs van de avond is voor...

Nikkie de Jager, Marieke Elsinga en Hélène Hendriks waren genomineerd voor de Televizier-Ster Presentatrice, maar er kan er slechts één winnen... en die eer is voor Nikkie! Ze kreeg de prijs uit handen van mr. Songfestival Cornald Maas.

 

21:23 - André van Duin wint de Televizier-Ster Presentator

De tweede prijs van de avond gaat naar... André van Duin! Het is voor de Heel holland bakt-presentator de eerste ster ooit, maar hij zit nog vol ambities. "Chantal heeft er al zes gewonnen, maar ja die woont groter dan ik. Ik ga hem toch ergens plaatsen." Hij was er helaas niet bij, anders had hij de prijs uit handen gekregen van Peter Pannekoek.

21:20 - Peter Pannekoek sneert erop los

Peter Pannekoek pakte zojuist even de spot in Carré! Hij sneerde erop los naar Angela de Jong en Mediacourant en stipte ook nog even het ontslag van Renze Klamer en Fidan Ekiz aan. Het publiek genoot er met volle teugen van, zo blijkt wel uit de reacties op Twitter.

 

 

21:14 Televizier-Ster Jeugd is voor...

De zomer van Zoë! De twee hoofdrolspelers Gioia Parijs en Matheu Hinzen kregen de prijs uit handen van Jeugdjournaal-presentatoren Evita Mac-nack en Lucas van de Meerendonk. 

 

 

21:00 - Het Gouden Televizier-Ring Gala is geopend

Ze beloofden ons spektakel, en dat kregen we ook. Zojuist openden Emma, Karsu en Stefania samen met de eerste Drag Race Holland-winnares Envy Peru de 56e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala. En die opening had een gouden randje.

 

20:53 - Elise en Frank zijn gearriveerd

In Undercover zijn ze een stelletje, maar vanavond staan Elise Schaap en Frank Lammers lijnrecht tegenover elkaar. Zij zijn namelijk allebei genomineerd in de categorie Televizier-Ster Acteur/Actrice. Gaat één van hen er met de prijs vandoor of wordt het toch Flikken Maastricht-heldin Angela Schijf? 20:43 - De openingsact stelt zich voor

Emma Heesters, Stefania Liberakakis en Karsu Dönmez openen straks de show. De dames zijn er klaar voor, zo vertellen ze Britt. "Het gaat zo vet worden deze opening. Het is een grote eer dat we dit met z'n drieën mogen doen. Het wordt geweldig." Blijf kijken om te zien wat ze precies gaan doen.20:35 De lijnen zijn geopend

Vanaf dit moment kan er gestemd worden op de drie genomineerden van de Gouden Televizier-Ring 2021!

20:33 De rodelopershow is begonnen

Britt Dekker en Splinter Chabot hebben het spits afgebeten. Ze staan nu live op de rode loper om alle genomineerden te interviewen. Eens kijken of de sfeer er een beetje inzit.

19:40 De familie Jelies is er ook!

De familie Jelies, één van de drie families uit het genomineerde programma Een huis vol, shinede zojuist met z'n zevenen op de rode loper. Vader Johan had er een paar dagen geleden nog alle vertrouwen in. "Er is geen twijfel mogelijk: het programma Een huis vol gaat gewoon winnen", reageerde hij bij de Stentor.

Ze nemen het op tegen de Videoland-serie Mocro Maffia en de docureeks De kinderen van Ruinerwold.

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AVROTROS (@omroep.avrotros)


19:20 Britt Dekker en Splinter Chabot zijn aanwezig

Britt Dekker en Splinter Chabot hebben hun prachtige outfits uit de kast gehaald en stralen op de rode loper. "Team Rode Loper is er klaar voor", aldus AVROTROS. Vanaf 20:30 uur spreken ze LIVE op tv met de genomineerden over hun kansen en natuurlijk hun outfits. 

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AVROTROS (@omroep.avrotros)

 

Maik de Boer, die de afgelopen jaren als razende reporter op de rode loper liep, steekt zijn voormalig collega en vervanger nog even een hart onder de riem. "Splinter, maak er een feest van op de rode loper samen met de heerlijke funny Britt. Een erebaantje en vreselijk hectisch leuk, kan ik je zeggen uit ervaring", zo schrijft hij op zijn Instagram.

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MAIKDEBOER (Michael de Boer) (@maikdeboer)


14:00 uur: De voorbereidingen zijn in volle gang

Jan Smit en Rik van de Westelaken zijn de mannen die het vanavond moeten doen, en die taak nemen ze bloedserieus. Ze zijn al de hele dag in Carré om er een spetterende show van te maken. Benieuwd hoe ze het ervan af brengen? Je ziet het Gouden Televizier-Ring Gala vanaf 21:05 uur op NPO1. 

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit)

 

Alles over de Gouden Televizier-Ring.

Wie zijn er genomineerd? En hoe kan je stemmen? Wie presenteert de avond? Op al deze vragen vind je een antwoord op onze Alles over de Ring-pagina. Daar ook de telefoonnummers en sms-codes waarmee je kan stemmen op jouw favoriet voor de Ring.

Meer over