Gratis sportkanaal voor Ziggo-klanten

Kabelgigant Ziggo en Sport 1 beginnen samen een gratis sporkanaal voor Ziggo abonnees. De nieuwe zender heet Ziggo Sport.

Ziggo Sport richt zich niet op tweederangssporten, het wordt top of the bill met de Champions League, Spaans voetbal, de EK-kwalificatiewedstrijden, Formule 1 en golf. Het gaat om zowel hoogtepunten als live-wedstrijden. Dat meldt het AD vandaag. De 4,2 miljoen Ziggo-abonnees betalen geen cent extra voor de nieuwe zender.

SBS

Ziggo Sport is een klap voor grote concurrent KPN omdat waarschijnlijk veel KPN-abonnees nu de overstap zullen maken richting Ziggo. Volgens het AD is het waarschijnlijk dat Ziggo nu zo groot is dat het ook een belangrijke speler kan worden in de stirjd om sportrechten van grote evenementen. Dat Ziggo ook Champions League-wedstrijden live gaat uitzenden zou een grote tegenvaller kunnen zijn voor SBS, die net de rechten van het clubtoernooi voor veel geld heeft gekregen.

Jack

De van de NOS naar Sport 1 overgestapte Jack van Gelder zit ook ineens niet meer achter de decoder. Hij gaat een grote rol spelen in het nieuwe Ziggo Sport.

Reageren