Ademruimte

GTST-actrices Tamara Brinkman en Noa Zwan over toekomst na de soap

24 november 2023 13:36 | amusement | Door Marjolein Vos

© Still GTST
Twee grote vertrekken shockeren Meerdijk de afgelopen weken in Goede Tijden, Slechte Tijden. De familie Verduyn valt uit elkaar en Demi (Noa Zwan) en Saskia (Tamara Brinkman) verlaten de serie. Van beide actrices was het hun eigen keuze vertellen ze aan RTL Boulevard.

Van de familie zijn alleen vader Julian, opa Henk, halfbroer van Saskia genaamd Jonathan, Merel en Steef nog over van de oorspronkelijke familie.

Toekomst

Zelf trokken de actrices dus de stekkers uit hun personages. Bij Noa Zwan begon dit vorig jaar al een beetje te borrelen. "Ik wilde heel graag een opleiding gaan doen. Het liefst het Conservatorium en daar ben ik nu voor aangenomen dus dat is echt super fijn. Ik heb heel veel zin in het nieuwe avontuur en dan betekent het toch wel dat ik dit niet kan combineren met mijn opleiding. Want het is best wel een pittige opleiding. Ik ga het enorm missen hier. Maar ik heb ook wel heel veel zin in het Conservatorium."

We kennen Noa natuurlijk in de serie ook een beetje als zangeres. Haar karakter Demi schuwde niet om een chanson hier of daar te laten horen.

Adempauze

Ook Tamara trok zelf aan de handrem. "Ook al vond ik het een hele moeilijke keuze, want werken bij Goede Tijden is fantastisch. Zij zijn echt mijn familie geworden, zeg maar het gezin in Goede Tijden maar ook iedereen eromheen. Het is echt je veilige haven."

Heftige dingen

Zelf beantwoordt Tamara dan ook de vraag waarom ze dan weg zou gaan. "Ik dacht ook op een gegeven moment: Saskia heeft zo veel heftige dingen meegemaakt de afgelopen jaren. Ik heb als actrice dus heel veel mooie verhaallijnen mogen spelen en daar ben ik heel dankbaar voor. Maar ik merkte dat ik behoefte had aan een klein beetje ademruimte en dat er daarna ook weer ruimte komt voor nieuwe rollen en nieuwe avonturen."

Verhaallijnen

De belevenissen van haar personage Saskia waar Tamara op doelt zijn ogenschijnlijk bijvoorbeeld de heftige verhaallijn rondom de verkrachting door Dokter Roman. Door deze lijn werd ze in 2022 genomineerd voor de Televizier Ster Impact. Ze won de prijs niet.

Bekijk hier het hele interview:

Meer over