Dertig personen

Guido Weijers twijfelt door bezoekersplafond over oudejaarsconference

25 november 2020 08:41 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Sushilla.nl
Youp van ’t Hek sprak eerder al zijn twijfels uit over de opvoering van zijn oudejaarsconference en ook collega Guido Weijers is nu niet meer zo zeker van zijn zaak. Dit vanwege het bezoekersplafond van dertig mensen dat momenteel geldt voor theaters in coronatijd.

“We hebben vier verschillende opties. Maar we hopen nog steeds dat Den Haag nog voor 31 december inziet dat in het theater meer dan 30 mensen veilig zou kunnen”, begint Guido zijn verhaal in gesprek met Shownieuws.

Tuincentrum

De cabaretier werd min of meer op het idee gebracht door Donald Trump, die optrad voor een tuincentrum. “Ik denk dat het moeilijk wordt om het in een tuincentrum te doen of bij een meubelzaak, maar er zijn nog wel wat creatieve dingen die we achter de hand hebben, maar laten we eerst eens kijken of we het op de veiligste plek kunnen houden: het theater.”

Veilig

Een aantal scenario’s zijn al de revue gepasseerd, maar Weijers en RTL komen telkens tot dezelfde conclusie: het moet anders en eigenlijk gewoon in het theater. “We hebben wel andere opties, maar die zijn iets minder veilig, en in het theater mag het niet.”

Johan Derksen 

Zowel Youp als Guido kreeg maandagavond bijval van Johan Derksen in Veronica Inside. “Als je de lach op wil wekken, dan moet je wel een reactie uit de zaal hebben, want anders sta je voor lul. Ga jij maar eens alleen met dertig man zitten. Als je nou in Carré gaat staan met dertig man: dat is geen gezicht, dat moet je niet doen. Dan moet je in een heel klein theater waar 250 of 300 man zitten doen. Dan is er nog iets te doen. Ik begrijp Youp wel."

Meer over