"Nieuwe uitdaging"

Gwen van Poorten vertrekt bij BNNVARA

27 oktober 2018 10:02 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Gwen van Poorten is BNNVARA-gezicht af. Na vier jaar vertrekt de presentatrice bij de omroep om zich te richten op nieuwe uitdagingen. 

Gwen en BNNVARA maakten het nieuws vrijdag bekend in een persverklaring. 

Veel succes

Gwen begon als jong talent bij de omroep in 2014. Ze maakte volgens de zender een mooie ontwikkeling door, waardoor BNNVARA haar nu met trots veel succes wenst. Gwen vertelt in het AD dat ze zich niet meer thuisvoelt bij de vaak traag werkende publieke omroep: "Vroeger moest ik aankloppen bij de zenderbaas, als ik überhaupt wist wie dat was. En dan was het nog de vraag of ik groen licht kreeg. Ik ben juist van het bedenken, maken en gas geven."

Trucker zoekt vlam

Gwens eerste presentatieklus als freelancer is Trucker zoekt vlam, een online variant op Boer zoekt vrouw waarin vrachtwagenchauffeurs koers zetten naar de liefde. Ook werkt ze aan andere tv-programma's, maar daar wil ze nog niets over zeggen. Wel over het soort programma dat ze ambieert: "Mijn droom is om shows te maken als Man bijt hond, Joris’ Showroom en Jambers. Echte verhalen over echte mensen."

Door het vertrek van Gwen is de toekomst van Spuiten en slikken onzeker. BNNVARA verzekert dat de show doorgaat, maar laat in het midden met wie en in welke vorm.

Meer over