Vanuit Spanje

Hans Kazàn legt in MAX Ouderenjournaal trucs aan kijker uit

10 april 2020 15:27 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Jan Slagter heeft voor het MAX Ouderenjournaal niemand minder dan Hans Kazàn gestrikt. De 67-jarige goochelaar is vanaf woensdag 15 april vanuit zijn huis in Spanje te zien met trucs die hij daarna aan de kijker thuis uitlegt.

Inmiddels heeft Hans al vijf afleveringen vooruit opgenomen om zo aan de vraag van Slagter te voldoen. Het zijn volgens de magiër trucs die iedereen thuis kan nabootsen. “Het mag ook niet te ingewikkeld zijn. Iedereen kan een bal over een net slaan of de Vlooienmars spelen, maar dat is nog iets anders dan tennissen of echt pianospelen. Ik doe de truc eerst en daarna laat ik zien hoe hij werkt. Goh, is dat alles? denken mensen dan”, vertelt Kazàn in gesprek met het AD.

Afleiding

Hans hoefde niet lang over zijn medewerking na te denken, stelt hij. “Mensen zitten thuis, hebben behoefte aan afleiding. Op deze manier kunnen grootouders het aan hun kleinkinderen laten zien, desnoods via Skype of FaceTime en kinderen kunnen het weer uitproberen op hun ouders of broertje of zusje. We willen heel Nederland aan het goochelen krijgen.”

Voorlezen

Naast het uitleggen van goocheltrucs doet Hans nog meer om mensen te vermaken in de coronacrisis. De illusionist leest sinds kort verhaaltjes voor, waarvan de filmpjes op YouTube verschijnen.

De eerste bijdrage van Hans Kazàn in het MAX Ouderenjournaal is woensdag om 16.40 uur te zien op NPO1.

Meer over