Bakken vol energie

Harm Edens gaat niet uit eigen wil weg bij Dit was het nieuws

2 september 2020 17:21 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Elvin Boer
Harm Edens zal uit zichzelf niet vertrekken bij Dit was het nieuws. Harm (59), die zaterdag aan zijn 39e seizoen als presentator begint, wil de satirische spelshow tot zijn pensioen blijven maken.

“Zolang ik de energie heb om het goed te kunnen blijven doen, zit je met mij opgescheept”, zegt Harm in gesprek met Veronica Magazine. “Ik vind het ontzettend leuk om te doen, ben niet zwaar grijzend en heb op mijn 59ste nog bakken vol energie. En moet ik weg omdat ik bijna zestig ben? Groucho Marx was vierhonderd toen hij nog mooie dingen deed.”

Nieuws leidend

Harm weet ook waar de kracht van Dit was het nieuws in zit. “Op de eerste plaats verandert het nieuws continu en omdat het nieuws leidend is, hebben we geen format waarbij je van gekkigheid niet meer weet waar je het over moet hebben."

Seizoenswerk

Daarbij is de presentator blij dat het een soort van seizoenswerk is. “We maken niet zo veel afleveringen per jaar, hè. Dit jaar twee keer zeven stuks. We hebben er weleens tien achter elkaar gedaan, maar toen werden we zó moe van elkaar”, is Harm eerlijk. 

Dit was het nieuws is vanaf zaterdag 5 september om 21.40 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over