Aldus André en Kees

'Hendrik Groen-film niet aan de orde'

7 oktober 2019 15:56 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Elmer van der Marel/MAX
Mensen die met smart zaten te wachten op een verfilming van Het geheime dagboek van Hendrik Groen die kunnen daar voorlopig mee stoppen. Acteurs André van Duin en Kees Hulst hebben tegenover Televizier laten weten dat die er voorlopig niet komt.

Dit najaar verschijnt het tweede seizoen van de successerie op televisie bij Omroep MAX. We spraken daarom met André van Duin en Kees Hulst, die allebei een hoofdrol spelen in de serie. We gingen daarbij uiteraard even in op de geruchten dat er ook een film zou verschijnen.

'Meer verhaal is er niet'

Volgens Van Duin zit die film er voorlopig niet in. "Je moet dan een heel nieuw verhaal maken. De boeken zijn op, er waren maar twee boeken. Meer verhaal is er niet. Het verhaal stopt hier ook gewoon, er komt geen vervolg meer", zo zegt hij. 

De kans dat er een film komt is dus zeer klein, maar als hij er wel komt dan moet er nog het één en ander gebeuren. "Stel dat er een film zou komen, wat ik niet denk, dan moet er gewoon een heel nieuw verhaal geschreven worden", zo besluit Van Duin.

Nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, dat bestaat uit twaalf afleveringen, is te zien vanaf maandag 14 oktober op NPO 1 om 22.15 uur.

Meer over