Opvogler Twan Huys

Het is officieel: Beau van Erven Dorens is de nieuwe late night-presentator van RTL

8 april 2019 13:49 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Beau van Erven Dorens volgt Twan Huys op als presentator van de late avond show op RTL 4. En daarmee gaat een lang gekoesterde droom van Beau in vervulling.

Vorige maand liet Beau van Erven Dorens al weten dat hij in gesprek was over een late night talkshow en nu heeft RTL laten weten dat ze eruit zijn gekomen. Beau presenteert de talkshow niet het hele jaar, hij wil ook nog ruimte overhouden voor zijn andere succesvolle programma's zoals The Rotterdam project, en een vervanger voor Gouden Televizier-Ring winnaar Beau five days inside, dat hoogstwaarschijnlijk aan het laatste seizoen toe is.

Geen RTL Late night

Beau wisselt gedurende het jaar dus af met andere presentatoren. Wie dat zijn, maakt RTL later bekend. Hoe de show gaat heten, is ook nog niet bekend, maar dat ie niet weer RTL late night gaat heten, lijkt voor de hand te liggen. Die naam is wat besmet na het vertrek van achtereenvolgens Humberto Tan en Twan Huys.

Niet onder stoelen of banken

Beau stak nooit onder stoelen of banken dat hij graag de opvolger van Humberto Tan had willen zijn, de presentator was dan ook zeer teleurgesteld toen hij werd gepasseerd ten faveure van Twan Huys. Maar Twan hield niet niet lang vol, begin maart werd RTL Late night van de tv gehaald vanwege de tegenvallende kijkcijfers. En zo kwam Beau toch nog aan zijn felbegeerde talkshow.

Miljoenenstrop voor RTL

RTL-baas Sven Sauvé vertelde vanochtend op Radio 1 dat het stoppen van RTL Late night een miljoenenstrop betekent voor RTL. Dat komt vooral door de gederfde reclame-inkomsten.

Meer over