Opletten

Alle hints en aanwijzingen richting Wie Is de Mol-deelnemer Rian Gerritsen

24 februari 2024 21:40 | amusement | Door Judith Regeling

© Joy Hansson
Rian Gerritsen is een van de deelnemers van Wie Is de Mol? 2024. In dit overzicht houden we bij waarom je haar wel óf juist niet op je verdachtenlijstje moet zetten.

Heeft deze De Luizenmoeder-actrice een dubbele agenda?

Lees ook: Alles over Wie is de Mol? 2024

Wie is Rian Gerritsen uit Wie Is de Mol? 2024?

De 52-jarige Rian Gerritsen had vroeger als klein meisje slechts een droom: toneelspeelster worden. Nu willen we niet voor haar spreken, maar we kunnen volgens mij wel zeggen dat die droom is uitgekomen. Sinds ze in 1997 is afgestudeerd aan de Toneelschool Arnhem, speelde ze namelijk al bij diverse gezelschappen, waaronder het Nationaal Toneel, de Theatercompagnie, Bos Theaterproducties en in het jeugdtheater. 

Toch kent het grote publiek haar vooral van haar werk op tv- en filmgebied, zoals van haar rollen in De Luizenmoeder, Dokter Deen en Celblok H. Vergeet ook Goede Tijden, Slechte Tijden niet. In 2023 kroop ze in de huid van Gabrielle Rensema, de bazige eigenaar van De Koning die het met name Laura (Jette van der Meij) en Saskia (Tamara Brinkman) lastig maakte.

Hints en aanwijzingen richting Rian Gerritsen

Rian Gerritsen geeft op de website van AVROTROS aan dat haar strategie is om enorm op te gaan in de groep. Dit lijkt ons nu al een uitspraak van een perfecte Mol, maar de vraag is natuurlijk: speelt Rian inderdaad dit jaar de rol van haar leven? Nee, zo weten we sinds aflevering acht. De actrice bleek gewoon een kandidaten.

We hadden graag gezegd dat we dit allang wisten, maar eerlijk waar, er waren genoeg hints die wezen naar de actrice. Hieronder nemen we ze nog even met je door!

Rian gespot op de markt

Als je de eerste aflevering van Wie Is de Mol? terugkijkt, zie je zo rond minuut 9 dat Anna Gimbrère druk bezig is om de juiste ketting te zoeken. Niets opmerkelijks, zou je zeggen, maar niets is echter minder waar. Op 09:29 loopt Rian gewoon zonder vermomming en make-up over de markt. 

Rian Gerritsen in Wie Is de Mol? 2024

Rian Gerritsen in Wie Is de Mol? 2024

Het blauwe oog

Als je de uitzending goed hebt bekeken, komt het onderstaande beeld je vast bekend voor. De waarzegster in de eerste aflevering maakte gebruik van een glazen bol die wel erg veel weg had van een blauw oog. Als de Mol van dit jaar ook blauwe ogen heeft, hebben we nog maar weinig verdachten. Dat zijn enkel Kees van der SpekRian Gerritsen en Fons Hendriks.

Het blauwe oog in Wie Is de Mol? 2024
Het blauwe oog in Wie Is de Mol? 2024

Aflevering twee

We kunnen wel stellen dat de tweede aflevering van Wie Is de Mol? nogal rommelig begon. De deelnemers moesten aan de hand van coördinaten zo snel mogelijk borden verplaatsen om geldbedragen te vormen. Pas als ze daarin zouden slagen, zou er geld in de pot komen. Wie slechts met een schuin oog naar de aflevering heeft gekeken, viel waarschijnlijk vooral Fons' aandeel op, maar we kunnen Rian toch ook niet loslaten. De onderstaande video legt uit waarom.

Aflevering 3

Wat is er met Rian?

De eerste opdracht van de derde aflevering was behoorlijk rommelig. We konden dan ook niet precies zien wie aan het mollen was en wie niet. Toch viel ons wel degelijk iets op: Rian. Zij was stil. Veel te stil. Was het haar tactiek om al haar medekandidaten aan het werk te zetten en zelf maar wat achterover te leunen, óf had ze er gewoon echt geen zin in? Als dat eerste haar doel was, is ze daarin geslaagd: er werd in deze opdracht amper winst gemaakt.

Rian Gerritsen is stil. Veel te stil
Rian Gerritsen is stil. Veel te stil

Rian gaat nog even door

Ook in de tweede opdracht van de derde aflevering ging Rian nog even door. Ze liet iedereen weten hoe zwaar ze het had en had volgens eigen zeggen ook precies opgeschreven wie waar een envelop vandaan had gehaald. Uiteindelijk liet ze het echter vooral over aan Jeroen en Kees om... alles verkeerd te doen.

Rian met de groep in aflevering 3
Rian met de groep in aflevering 3


Rians stoelkeuze

Mogelijk zitten we in een enorme tunnelvisie als het gaat om Rian, maar we gaan toch nog even door. We vinden het ronduit opvallend dat ze in zowel aflevering 1, 2 als 3 op precies dezelfde kleur stoel zit als de afvaller. Wordt haar van tevoren precies ingefluisterd waar ze moet gaan zitten? Het zou ons - als ze de Mol inderdaad blijkt te zijn - niet verrassen.

In aflevering één viel het doek voor Babs Schutte (rechts op de foto). Zij zat net als Rian op een roze stoeltje. Opvallend hierbij is ook dat het tafeltje van Rik deze kleur heeft.

Aflevering 1 - Executie Wie Is de Mol? 2024
Aflevering 1 - Executie Wie Is de Mol? 2024


In aflevering 2 viel het doek voor Jip van den Toorn. Zij zat, net als Rian, op een paarsachtig stoeltje. De theorie van het tafeltje van Rik valt hier helaas niet toe te passen; dat was namelijk blauw.

Aflevering 2 - Executie Wie Is de Mol? 2024
Aflevering 2 - Executie Wie Is de Mol? 2024


In aflevering 3 kreeg Justin Mooijer het bekende rode scherm. Hij zat op dat moment op een een gele stoel, net als Rian. Het tafeltje van Rik had hier wel weer dezelfde kleur. Je zou dus denken dat er wel ergens een verband moet zijn. 

Justin Mooijer in Wie Is de Mol? 2024
Justin Mooijer in Wie Is de Mol? 2024

Helaas, in aflevering vijf zat Rian Gerritsen op een gele stoel, terwijl afvaller Jeroen op een blauwe zat. Deze theorie kan dus de prullenbak in! 


Aflevering 5

Dat betekent echter niet dat we Rian niet langer hoog op ons verdachtenlijstje hebben staan. De actrice vertoonde namelijk een opvallend gezichtsuitdrukking toen Jeroen in afwachting was van zijn (rode) scherm. Ze leek zich stiekem te verkneukelen over wat er zou gaan gebeuren...

Jeroen en Rian in Wie Is de Mol?
Jeroen en Rian in Wie Is de Mol?


Aflevering 6

Heb je Rian nog steeds op je verdachtenlijstje? We hopen van wel, want het moet wel heel toevallig zijn dat de makers het getal '-52' in beeld brachten. Precies de leeftijd van Rian.

52 in Wie Is de Mol? 2024
52 in Wie Is de Mol? 2024


Aflevering 7

In de slotfase van aflevering zeven kregen de deelnemers een keuze: ze konden testvragen uit de finaletest bekijken voor 500 euro uit de groepspot, of ze konden dit aanbod afslaan en zelf een bedrag inleggen voor een vrijstelling. Bij de kijkers van Wie Is de Mol? heerst nu twijfel over wat de Mol in deze fase zou doen. Zou hij of zij, à la Kees, 2000 euro inleggen en daarmee een behoorlijke hap nemen uit het te winnen geldbedrag maar zichzelf wel verdacht maken, of zou de Mol op safe spelen? 

Rian zou zomaar eens voor die tweede optie kunnen zijn gegaan. Ze koos ervoor om risico te nemen en het aanbod van de testvragen van de finale te laten schieten, maar bleef uiteindelijk 'veilig' op 550 euro. Haar gezicht op de onderstaande foto deed echter wel vermoeden dat ze allang wist dat haar medekandidaten veel hoger zouden inzetten.

Rian Gerritsen in Wie Is de Mol? 2024
Rian Gerritsen in Wie Is de Mol? 2024

Wie Is de Mol? is iedere zaterdag vanaf 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

Meer over