Erics Molboekje #4

Hints Wie is de Mol 2019: De Boot In

26 januari 2019 21:32 | amusement | Door Eric De Munck

Het negentiende seizoen van Wie is de Mol is in volle gang. Op Televizier.nl laat ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige én trouwe Molloot - jullie elke week meekijken in mijn Molboekje.

Als kijker zijn we inmiddels al bij aflevering vier terechtgekomen. De kandidaten hebben er precies een week Colombia op zitten. Niet de meest makkelijke week overigens, want na Evi is het meteen tijd voor afscheid: de cliffhanger van vorige week gaat verder en het is Nikkie die het spel heeft verlaten.

De Mol heeft vooralsnog een prima seizoen, van de 13.000 euro die aan het begin van deze aflevering binnengeharkt had kunnen zijn, is dat maar bij 1500 euro daadwerkelijk gelukt. Op persoonlijk vlak gaat het mij cijfermatig beter af, ik zet sinds twee weken steeds al mijn punten op Merel in de WIDM-app. Tot nu toe heb ik al mijn punten nog.

Het Ruime Sop

Nadat alle kandidaten -sans Nikkie- elkaar weer in de armen gevlogen hebben is het meteen tijd voor actie. En na een urenlange bustocht waar zo'n beetje elke deelnemer van onder de indruk is, probeert Rik zo duidelijk mogelijk de eerste opdracht uit te leggen. Ik snap er weinig van en moet de aflevering drie keer terugspoelen om het enigszins te begrijpen. Echt duidelijk is het me nooit geworden, concluderend moesten drie setjes in boten die opgesloten zaten in kooien moesten ontsnappen en richting finish zien te varen. Maar vooral niet te snel, want als ze óver de finish zouden gaan raakten ze geld kwijt. En ook als er teveel tijd over zou zijn, ging dat geld kosten. Aan Sinan en Jamie de eer om de boel in goede banen te leiden, maar die zorgden met hun hijgerige gedrag alleen maar voor onrust. Tijdens deze eerste opdracht waren deze twee -naar eigen zeggen testosteron-types- het meest verdacht. Qua financiën was dit een prima uitkomst voor de wedstrijd: 'slechts' 500 euro in de pot. Dat hadden er 2250 kunnen zijn.


Hotel Hints

Opdracht twee begint met een serenade van twee mannetjes. Die prachtig zingen in het Spaans, maar ik hoor toch overduidelijk Robèrt in de tekst terugkomen. Is hij dan toch De Mol? Het stille wateren diepe gronden idee? Tijdens de opdracht zelf loopt het allerminst op rolletjes. Alle kandidaten moeten aan de hand van aanwijzingen allemaal op het juiste balkon terecht zien te komen. Maar ja, als de aanwijzingen van elkaar moeten komen, weet je al meteen dat het nóóit goed kan gaan. Dat blijkt te kloppen, behalve dat er namelijk niets is binnengesleept voor de pot, maakt ook Merel zich weer verdachter dan verdacht door niet te luisteren naar aanwijzingen en dat dan later óók nog eens te ontkennen. Nog steeds met stip op één die vrouw.


Koffiepedia

Veertig vragen over koffie beantwoorden binnen een kwartier. Terwijl de antwoorden op ieders kleding staat. Klinkt makkelijk, maar het viel ook deze week weer niet mee. Aan de andere kant is zo'n opdracht ook voor De Mol een perfecte manier om geld weg te spelen. Dat lukt ook deze keer weer, want de groep haalt niets op voor de pot. Tijdens deze opdracht maakt Nielson zich wat mij betreft weer intens verdacht, door bij zo'n beetje alle fouten antwoorden aanwezig te zijn, dat klopt natuurlijk niet.


Terugblik test & executie

Niet één, maar twee executies deze aflevering. Want na het staartje van vorige week waarbij we Nikkie zagen vertrekken, moet er nóg iemand van deze week het kandidatenveld verlaten. Nielson, Merel, Jamie en Sinan krijgen allemaal een groen scherm te zien. Voor Evelien is het een domper van jewelste als ze een rood scherm ziet verschijnen na het noemen van haar naam. Dubbel erg is dat Rik haar eerder al meedeelde dat haar ingezette Joker ongeldig bleek te zijn, nadat ie is verwisseld is door een medekandidaat. Of die actie de doodsteek van Evelien was weten we niet, de Hart van Nederland-presentatrice zat in ieder geval sowieso op het verkeerde spoor en dat heeft haar de kop gekost. Toen waren er nog maar zeven...

Meest verdacht na aflevering vier: Merel, Nielson en Sinan.
Middelmatig verdacht: Sarah en Robèrt.
Niet op mijn verdachtenlijstje: Rick-Paul en Jamie.


eric_blvd

Meer over