Erics Molboekje aflevering 3

Hints Wie is de Mol 2019: Hoog van de Toren

19 januari 2019 21:42 | amusement | Door Eric De Munck

Het negentiende seizoen van Wie is de Mol is in volle gang. Op Televizier.nl laat ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige én trouwe Molloot - jullie elke week meekijken in mijn Molboekje.
Nadat de kruitdampen van het vertrek van Evi zijn opgetrokken is het weer business as usual in aflevering drie. Sterker nog: de groep komt nader tot elkaar, verdachten Sarah en Evelien sluiten zelfs een bondje. Of eigenlijk 'voorzichtige verkering' aldus Evelien.

Kleur bekennen

Dat Colombia een kleurrijk land is, hebben de makers van Wie is de Mol tijdens de eerste opdracht letterlijk genomen. Alle kandidaten worden op pad gestuurd om rode, gele en blauwe kleding te verzamelen om aan een gigantische waslijn te hangen. Of nou ja, niet állemaal: Evelien en Jamie gaan met Rik mee. En laat dat nou nét de twee enige vloeiend Spaans sprekende kandidaten zijn...


Vertrouwen

Het lukt de groep om alle negen de waslijnen vol gekleurde was te krijgen. Alleen klein probleempje: omdat Evelien en Jamie totaal geen vertrouwen in de groep hadden en van Rik moesten voorspellen hoe ze het zouden doen, kwam er maar liefst nul euro in de pot. Een domper voor de groep en wat mij betreft maakt de gespeelde onschuld van Evelien haar hier weer heel verdacht. Sarah staat ook nog steeds vrij hoog op mijn verdachtenlijstje. Bij de groep ligt die mening waarschijnlijk anders, want Nikkie wordt afgezet als penningmeester en Sarah is zonder problemen haar vervanger.


Niels-On

Opdracht twee dan. Die begint in volle mindfuck-modus als de groep binnen twee minuten unaniem iemand moet aanwijzen die een joker van Rik krijgt. Gratis en voor niets. Dat lukt en Nielson is de gelukkige.


Jenga

De overige acht kandidaten moeten vol aan de bak en spelen in duo's een potje van het klassieke blokkenspel Jenga. In de blokjes zitten namelijk een joker en het cijfer twee verstopt. Heb je drie blokjes met het Mol-logo verzameld? Dan heb je een joker verdiend. Heb je er ook nog drie waarmee je het cijfer twee vormt? Dan heb je die jokers op zak. Maar dan moet je het spel wel tot een goed einde brengen. Degene die de toren laat vallen, verliest het spel, maar óók de eventueel verdiende jokers. Sarah wint van Nikkie en sleept één joker in de wacht. Ook Robèrt verdient er één door Sinan te verslaan. Evelien verdient er drie en tegenstander Merel heeft daardoor niets. Rick Paul en Jamie hadden sowieso geen buit te verdelen.


Merel

Mijn nummer één verdachte Merel neemt Jamie in vertrouwen en opent haar joker die ze vorige week binnensleepte. Jamie snapt er niets van dat ze zoveel risico neemt, maar het is niet voor niets: er zit een vrijstelling in. Uiteraard denk ik bijna, want ja, ze is toch De Mol. Dus logisch eigenlijk dat zij 'm krijgt.

Puzzeltijd

De slotopdracht van aflevering drie is een puzzel. Maar die begint ook al met een puzzel. Het is namelijk aan de groep zelf om te bepalen hoeveel tijd ze ervoor willen nemen: voor 45 minuten krijgen ze 1500 euro, voor 30 minuten is de beloning 2500 euro. Sinan kiest voor 30, maar Robèrt speelt op safe en wil 45. Uiteindelijk zijn de meeste stemmen voor 45 minuten en is de maximale beloning dus 1500 euro. Merel weet het allemaal niet meer zo en vertelt vol overtuiging aan Rik dat ze tóch voor de 30 minuten gaan, tot grote verbazing van de groep. Ik weet nu niet meer of ik op het goede spoor zit of juist niet.

Opvallend aan het sjouw- en puzzelspel is dat Merel en Sarah -hoog op mijn Mollijstje- veel verantwoordelijkheid kregen. Sinan doet, zoals in de hele aflevering eigenlijk al, vrij weinig. En ook Nikkie verspilt kostbare tijd met draaien in de lucht. Het lukt de groep om de puzzel binnen 26 minuten op te lossen. Daarmee slepen ze dus 1500 euro in de wacht, maar dat hadden er ook 2500 euro kúnnen zijn. Enigszins euforie dus, maar De Mol heeft wel weer gescoord.


Test en executie

Tijdens de test zitten de meeste kandidaten op Sinan en Evelien. Ik zit nog steeds vol op Merel, die haar vrijstelling inzet. Een bijzondere executie overigens: in een spectaculaire setting zitten alle kandidaten los van elkaar bovenop een gebouw, met een grote lichtstraal naar de hemel. Rik is nergens te bekennen, dus de kandidaten drukken zelf hun lot tegemoet. Robèrt en Nikkie blijven uiteindelijk samen over nadat de rest allemaal een groene bak licht de lucht in heeft zien schijnen. We zien één rode streep, maar wie? Dat weten we pas volgende week. Juicy!


Meest verdacht na aflevering twee:
Merel, Evelien en Sarah.
Middelmatig verdacht: Nielson, Rick Paul en Sinan.
Niet op mijn verdachtenlijstje voorlopig: Robèrt, Nikkie, & Jamie.


eric_blvd

Meer over