Erics Molboekje #10

Hints Wie is de Mol 2019: Lieve Merel

9 maart 2019 21:57 | amusement | Door Eric De Munck

Het negentiende seizoen van Wie is de Mol is voorbij. Helaas, want wát een heerlijke rit was het weer dit jaar. Merel is De Mol, Sarah is de winnares en Nielson dus de verliezend finalist. Ik ben Eric de Munck, entertainmentdeskundige en Molloot en heb jullie de afgelopen weken laten meekijken in mijn Molboekje. En deze laatste bladzijde is een brief aan Merel.

Lieve Merel,

Je bent bovengronds. Eindelijk. Tien weken geleden had ik je al meteen in het vizier als de ultieme Mol van 2019. Met geen énkele argumentatie of beredenering, simpelweg een oergevoel. Je was al mijn lievelingsanchor bij het RTL Nieuws en sowieso één van de leukste vrouwen op televisie. Dus dan kon de titel van Mol er óók nog wel bij, dat was mijn gedachtegang, als ik er al eentje zou moeten noemen...

 

En de Mol van 2019 is... 👀#widm #wieisdemol #mol #idtv

Een bericht gedeeld door Wie is de Mol? (@wieisdemol.avrotros) op


Bij de eerste aflevering durfde ik het nét niet aan om alles op je in te zetten, dus voor de vorm koos ik vijf kandidaten om te spreiden in de app. Maar bij aflevering twee was de knop definitief om: toen werd mijn vermoeden gewoon bewaarheid: jij was het. Je moest het zijn. Of het nou het gegoochel op de balkons was of de trucage met de bananen: je deed gezellig mee. Sterker nog: je sleepte het meeste geld binnen van werkelijk íedereen dit seizoen. Maar ik voelde dat je op de achtergrond stiekem biljet na biljet uit de pot graaide. En dat klopte.Voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol heb ik het gewoon goed. Zat ik op het juiste spoor. En dat is heus niet omdat je zo voorspelbaar was hoor, lieve Merel. Want week na week bleef ik je trouw, terwijl ik écht twijfelde. Het was eens Sarah, toen was het toch weer Sinan. Maar hoeveel iedereen ook aan het stuntelen was, bij niemand stond er zoveel op het spel als bij jou. Want zeg nou zelf Merel: de serieuze journalist die nóóit de waarheid mag verdraaien, voor jou was dit natuurlijk die ultieme kans.

Je vertelde aan het eind van de slotaflevering tegen Rik dat je zo ultiem van iedereen genoten hebt. Je had zelfs voor iedereen een cadeautje meegenomen: een gedroogd blad van elke executie. Té attent. Zo zie je maar dat je als Mol héus nog wel een mens kan zijn. Maar lieve Merel, ik heb als kijker óók ultiem van je genoten. En jij was hét cadeautje van Wie is de Mol 2019. Als kameleon was je de ultieme Molverdachte en de meest enthousiaste kandidaat in één. En die combinatie kom je niet ieder jaar tegen.Vanaf morgen ga ik elke uitzending van het RTL Nieuws die je presenteert met een nóg grotere glimlach bekijken. Hoe slecht de berichten die je brengt ook zijn. Want lieve Merel, ik vond je al fantastisch, na het avontuur van Wie is de Mol is voor mij duidelijk geworden hoe goed je daadwerkelijk bent in je vak. 

Heel veel liefs,
Eric

Over een kleine tien maanden beginnen we weer aan het circus van Wie is de Mol 2020, tevens het twintigste seizoen. Hopelijk tot dan! Bedankt voor het lezen de afgelopen weken!

eric_blvd

Meer over