Covergate

Nee, Televizier wist echt niet wie de Mol was

10 maart 2019 11:57 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Deze week siert Merel Westrik, de enige echte Mol van 2019, de cover van het blad Televizier. Toeval of niet?

In verschillende media en op social media werd gespeculeerd dat de redactie van Televizier van tevoren al wist wie de Mol zou zijn aangezien Merel Westrik deze week op de cover staat. Dat onder haar foto de tekst: 'Wie trapte er in Merels valstrik' stond, maakte de zaak alleen maar verdachter.

WIDM-poultjes

Had de redactie van Televizier voorkennis? Maakte de redactie een foutje met de beeltenis van Merel op de cover? Nee, natuurlijk. Avrotros vertelt Televizier nooit van tevoren wie de Mol is. Ze zouden wel gek zijn. Op de redactie weten we net zo weinig als de rest van Nederland en doen we net zo fanatiek mee aan WIDM-poultjes.

Mooie foto

De fanatieke amateurspeurders van het blad hadden wel een lichte voorkeur voor Merel als de Mol. Bovendien hadden we een mooie foto van de RTL-nieuwslezeres voorhanden en toen was de keuze snel gemaakt. Eerlijk gezegd kregen we wel een beetje spijt van die beslissing toen sommige mensen gingen vermoeden dat we voorkennis hadden. En zaterdagavond bleek Merel ook nog eens daadwerkelijk de Mol. Aiii.

Als we dat nou echt eerder hadden geweten, dan hadden we Merel never nooit niet op de cover gezet.

Meer over