Winnaar en verliezer WIDM...

Merel Westrik is de mol van 2019

9 maart 2019 20:58 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Het hoge woord is eruit: Merel Westrik is de mol van 2019. Tijdens de ontknoping van Wie is de mol? in het Vondelpark maakte de nieuwslezeres haar identiteit onder luid gejoel bekend.

Merel, Niels of toch Sarah? Met die vraag kwamen duizenden Molloten naar het Vondelpark waar Rik van de Westelaken voor de eerste maal de grote ontknoping live aan elkaar praatte. Zonder merkbare zenuwen ging hij aan de slag. Allereerst met een obligatoir babbeltje met alle afgevallen kandidaten van dit seizoen. Daarna was het tijd om de finalisten op het podium te roepen.

Onthulling

Terwijl het drietal door de fans werd toegejuicht, werden de laatste beelden van Colombia ingestart. Rik sprak de kandidaten in Zuid-Amerika toe en gaf zinnig klinkende redenen waarom ze alle drie de mol zouden kunnen zijn. Maar uiteindelijk werd de onthulling gedaan door de samengevoegde delen van de levensgrote prentenkaart die dit seizoen opdoken. De kaart vormde samen toch echt gezicht van Merel die onder oorverdovend applaus haar mollenidentiteit bevestigde.

Winnaar en verliezer

Daarmee was echter nog niet duidelijk wie de winnaar en wie de verliezend finalist was. Rik liet  Sarah en Niels niet te lang wachten. Bij de laatste test had Niels 34 van de 40 vragen goed, maar Sarah kwam als winnaar uit de bus met 37 goede antwoorden. Daarmee gaat de editie van 2019 de boeken in als de reeks waarin de vrouwen wonnen. 

Echte tranen

Terugblikkend aan tafel met de andere kandidaten verklaarde Merel dat ze een ongelooflijk, onvergetelijk avontuur had meegemaakt: "Je krijgt een unieke kans het spel als bedrieger en kandidaat te spelen, dus je speelt twee rollen.” Toch was niet alles geacteerd. De tranen bij het vertrek van haar kamergenoot Jamie Trenité waren echt, omdat ze niet alleen het bondje verloor maar ook de veilige plek. Al met al kijkt ze tevreden terug: "Heerlijk om drie weken een ander leven te mogen leiden en daar ben ik Wie is de mol dankbaar voor.”

Meer over