Erics Molboekje #9

Hints Wie is de Mol 2019: Op de valreep

2 maart 2019 22:14 | amusement | Door Eric De Munck

Het negentiende seizoen van Wie is de Mol loopt op zijn einde. Op Televizier.nl laat ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige én trouwe Molloot - jullie elke week meekijken in mijn Molboekje.
Tijdens de eerste afleveringen lijkt alles een eeuwigheid te duren, maar halverwege gaat het hard. En dus is de laatste reguliere Wie is de Mol alweer aangebroken. Met enkel nog Niels, Merel en Sarah in het kandidatenveld, kan het nog álle kanten op gaan, al blijf ik mijn persoonlijke Mol trouw: Merel Westrik. Al zegt mijn verstand stiekem misschien wel dat het tóch Sarah is.

De Boot In

Tijdens de eerste opdracht worden de drie finalisten direct aangewezen op het elkaar in vertrouwen nemen. Verschillende palen in een rivier zijn volgepakt met houten schijven. Oranje, blauwe en groene versies. De bedoeling is om ze uiteindelijk per kleur te sorteren op weer andere palen op afgelegen en minder afgelegen strandjes.

Zoals vaker dit seizoen beginnen ze goed, maar ontaard de opdracht al snel een wirwar aan onduidelijkheden en chaos. Van ronddobberende schijven tot een semi-actieve Merel en Sarah. Op het eerste oog lijkt vooral Niels zich als enige in te zetten. Dat klopt uiteindelijk ook, want Niels brengt met zijn paal de opdracht als enige tot een goed einde: Sarah en Merel komen allebei schijven tekort.


Als Muziek in de Oren

Slechts twee opdrachten in deze laatste aflevering voor de finale, dus het geklooi met platen luidt het slot van deze reeks Wie is de Mol in. Met alledrie een draaitafel tot hun beschikking is het idee dat de kandidaten in groepjes van twee allebei dezelfde plaat draaien: maar ja, zie die maar synchroon te krijgen. Uiteindelijk lukt dat de kandidaten twee keer, waardoor ze dankzij de verdiende 600 euro eindelijk boven de 10.000 euro weten te komen met de toch ietwat schamele pot.


Merel kiest voor Sarah tijdens de laatste test, maar voor Sarah is Merel de onbetwiste Mol. Ook Niels kiest in het slotstuk voor Merel als zijn hoofdverdachte. Maar ja, ís Merel het dan ook? Of komt Nielson straks als lachende derde uit de bus? Wie is dus de Mol? 'Het antwoord op die vraag krijgt u volgende week', zegt Rik aan het einde van de uitzending. En zo is het maar net.

Meer over