Erics Molboekje aflevering 5

Hints Wie is de Mol 2019: Smaakmaker

2 februari 2019 21:32 | amusement | Door Eric De Munck

Het negentiende seizoen van Wie is de Mol is in volle gang. Op Televizier.nl laat ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige én trouwe Molloot - jullie elke week meekijken in mijn Molboekje.

Het vervelende en enorm verdrietige vertrek van Evelien gaat de kandidaten niet in de koude kleren zitten. Aan het begin van aflevering vijf kletsen een aantal types er nog flink over na: waaronder Nielson, Robèrt en Sinan. Van Merel krijgen we daarvan niets te zien, logisch natuurlijk, want zij is De Mol. Waarom zouden de makers haar eventueel nog verdachter monteren? Ik blijf trouw aan Merel en heb ook deze week weer al mijn punten op haar gezet in de app: 1600 maar liefst.


Straatbeeld

De eerste opdracht dan: dat is weer een echte Wie is de Mol-klassieker. In een idyllisch dorpje gaan de kandidaten aan de hand van foto's op zoek naar plekjes om dáár weer grote foto's te verzamelen om uiteindelijk een puzzel te vormen. Een bijzonder leuke opdracht, die me wel enorm in verwarring achterlaat. Want Merel (mijn Mol) en Robèrt (toch ook een aardige verdachte) gaan als een malle en verzamelen de ene na de andere foto.

Het is wat mij betreft vooral het duo Sarah en Rick-Paul dat gekke dingen doet en zich een tikkeltje verdacht maakt. Hoe dan ook, het lukt de groep de opdracht tot een goed einde te brengen en 1800 euro binnenharken voor de schrale pot.


Parkeergeld

Nadat Sarah zich heeft toegevoegd aan het bondje met Nielson en Rick-Paul om zodoende het duo Merel en Jamie minder sterk te maken, gaat de spectaculaire tweede opdracht van deze vijfde aflevering van start. Zeven auto's, met allemaal een letter op het dak. Aan Merel en Sarah de taak om de auto's op de juiste plekken in het parkeervak te krijgen, zodat ze daarmee een woord vormen.

Ik begeef me in een tunnelvisie en zie wéér een sleutelpositie voor Merel, die zich er met vijfletterwoorden vrij makkelijk van af maakt. Zeker voor een oud-Lingo-kandidaat, zoals ze zichzelf noemt. Ze herstelt zichzelf wel, al verloopt de communicatie met Sarah en Robèrt soms moeilijk. Sarah stijgt op mijn verdachtenlijstje. En ook Sinan, die zich er nu weer héél erg makkelijk van af lijkt te maken. Wél weer een hoop geld voor de pot verdiend, er komt vast snel een opdracht aan waardoor het allemaal weer verdwijnt.


Sleutelhanger

Opdracht drie is ook weer een echte Mol-klassieker: abseilen. Sinan trekt zich direct terug en claimt dat zijn gewicht het te onveilig maakt om aan het draadje te balanceren. Ik krijg de Stine-vibes van vorig jaar en begin me oprecht af te vragen of ik mijn punten in de app niet had moeten spreiden tussen Merel en Sinan, maar ja, dat is nu te laat. De kandidaten weren zich kranig, behalve Robèrt, die door Jamie nog liefkozend berggeit genoemd wordt, hij heeft het zwaar.


Ondanks de ellende van Robèrt, brengt hij de opdracht wel tot een goed einde en weet de juiste koker te kiezen. Ondanks het niet actief meedoen weet Sinan samen met Merel en Sarah de kluis te kraken en geld binnen te halen voor de pot. Iets wat de overige mannen uiteindelijk niet gelukt is. Jamie was daarbij verdacht, evenals Nielson en Rick-Paul. Eigenlijk bijna allemaal dus, maar 'mijn' Merel voldoet steeds minder aan het Mol-signalement. Maar zou dat strategie zijn? Of is ze stiekem vooral bloedfanatiek?


Test en executie

Na Rick-Paul, Merel en Sarah is het meesterbakker Robèrt die het rode scherm voor zichzelf ziet verschijnen. En is daarmee de eerste mannelijke afvaller van dit seizoen. Wat ontzettend jammer, hij was letterlijk en figuurlijk een enorme smaakmaker dit seizoen. Maar goed, ik ben blij, want Merel is nog van de partij. Op naar volgende week!

Meest verdacht na aflevering vijf: Merel en Nielson.
Middelmatig verdacht: Sarah en Sinan.
Niet op mijn verdachtenlijstje: Rick-Paul en Jamie.


eric_blvd

Meer over