Erics Molboekje #6

Hints Wie is de Mol 2019: Zijden Draadje

9 Februari 2019 21:57 | amusement | Door Eric De Munck

Het negentiende seizoen van Wie is de Mol is in volle gang. Op Televizier.nl laat ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige én trouwe Molloot - jullie elke week meekijken in mijn Molboekje.

Het is alweer tijd voor aflevering zes. Met nog maar dat zelfde aantal kandidaten in het spel zou het makkelijker moeten zijn om De Mol te herkennen, maar ik blijf stug vasthouden aan Merel. Een gevalletje alles of niets zeg maar. Terwijl mijn onderbuikgevoel steeds meer denkt aan Rick Paul als Mol. Maar ja, we wachten deze aflevering eerst maar eventjes af.

Puzzeltijd

De eerste hindernis in aflevering zes bestaat uit een ouderwets partijtje puzzelen voor de kandidaten. Door middel van verschillende opdrachten kán er maar liefst 2500 euro voor de pop binnengesleept worden. Maar er kan ook eigen geld ingezet worden. Dat doet de groep op álle opdrachten, behalve bij de ene opdracht die ze juist uitvoeren. Dat bekent dat er uiteindelijk geen 2500 bijgeschreven kan worden, maar er gaat juist 250 euro vanaf. Rick Paul doet de beste zaken, hij heeft stiekem één van de drie verstopte jokers weggesluisd. Ook opvallend: Sinan deed iets, maar wel knetterlangzaam.


Where's Rik?

Ook opdracht twee bestaat uit allerlei losse opdrachten in één. Of nou ja, in diverse rondes is het aan de kandidaten om met behulp van een kaart in allemaal een eigen Tuk Tuk hun spelleider en presentator Rik van de Westelaken op te sporen, die zich steeds verstopt. Ook híer mislukt dit totaal en slepen de kandidaten meer foute, dan juiste enveloppen in de wacht. En dat betekent dat er bij opdracht twee weer geld uit de pot gaat: 100 euro. Rick Paul gedraagt zich tijdens deze opdracht héél verdacht door te doen alsof ie zijn porto niet heeft verstaan, hij gaat daarmee weer een stapje omhoog.


Spontane test

En dan heeft Rik schokkend nieuws voor de kandidaten: ze moeten na opdracht twee al de test maken, waarbij Merel zich voor mij steeds meer ontpopt als winnares en niet als Mol. Ik raak er helemaal van in de war, gelukkig heb ik niet veel tijd om er over na te denken, want na de test dient opdracht drie zich alsnog aan. En die staat in het teken van de zogenaamde zipline.


Aan het lijntje houden

Ik kende het concept zipline niet, maar sinds Wie is de Mol weet ik het nu. Een lange lijn, waarover de kandidaten op grote hoogte naar beneden glijden. Naast de lijn om te glijden hangt nóg een draad: waarop rode en groene schermen te zien zijn. Tijdens de razendsnelle afdaling moeten de kandidaten de haast onmogelijke taak vervullen om de juiste volgorde van de schermen te onthouden. Sarah en Jamie maken samen een puzzel compleet, Rick Paul en Merel ook. Sinan en Nielson haken af en gaan allebei niet het ravijn over.


Extreme Executie

Het volgende moment schakelt Wie is de Mol over naar de executie. De programmamakers houden het lange tijd spannend, maar uiteindelijk gaat er niemand naar huis. Een domper, want dat is al de derde keer dit seizoen. Het maakt de onduidelijkheid er namelijk niet minder op. Net als mijn frustratie trouwens, want waarom doet Merel als Mol zo goed haar best? Waarom was Nielson zo verbaasd door de succesvol uitgevoerde laatste opdracht? En waarom maakte Rick Paul zijn joker niet open? Volgende week weten we na aflevering zeven waarschijnlijk meer, al beginnen ze dan dus wederom met zes kandidaten...


Meest verdacht na aflevering zes:
Merel en Rick Paul.
Middelmatig verdacht: Sarah en Nielson.
Niet op mijn verdachtenlijstje: Sinan en Jamie.


eric_blvd

Meer over