Na nieuwe aangifte

Hélène Hendriks voorlopige vervanger Johnny de Mol bij HLF8

27 april 2022 16:12 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Talpa schuift Hélène Hendriks naar voren als vaste presentatrice van HLF8 nu Johnny de Mol zich heeft teruggetrokken uit het praatprogramma. 

Shownieuws maakte de presentatiewissel bekend. 

Aanklacht

De Mol liet na de dinsdageditie van HLF8 weten tijdelijk een stapje terug te doen. Naast het strafrechtelijk onderzoek naar de vermeende mishandeling van zijn ex Shima Kaes blijkt er een tweede aanklacht tegen de presentator te zijn ingediend. De Mol zou enkele jaren geleden een jonge vrouw gedrogeerd en misbruikt hebben in een hotel. Johnny ontkent ook deze aanklacht.

Invaller

Toch neemt hij tijdelijk plaats op de spreekwoordelijke reservebank omdat het in deze situatie niet mogelijk is de 'vrolijke en boeiende' show te maken die hij en z'n redactie voor ogen hebben. Terwijl De Mol zich voorbereidt op zijn verdediging is vaste invaller Hélène Hendriks opgetrommeld.

Corona

Hendriks was de afgelopen maanden al geregeld te vinden aan het hoofd van de HLF8-talkshowtafel. De Mol kampte de laatste tijd met griep, een coronabesmetting én hij ging rond de Pasen met zijn gezin er even tussenuit. Het is nog niet bekend of de presentatrice het hele seizoen voor haar rekening neemt. 

Vervolg

De laatste HLF8 van dit seizoen is gepland op vrijdag 27 mei. Het is, zeker gezien de gebrekkige kijkcijfers, nog onduidelijk of er een vervolg komt. Producent Jeroen Pauw laat echter aan Superguide weten dat hij vanuit Talpa nog geen signalen heeft opgevangen dat het praatprogramma gaat stoppen. 

Meer over