Wie-o-wie

Holland’s Got Talent zoekt jury: deze vijf sterren maken zeker kans

8 februari 2022 08:56 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL/William Rutten

RTL 4 gaat definitief door met Holland’s got talent, maar de jury is inmiddels aardig uitgedund. Welke BN'ers kunnen het best talent beoordelen? Deze vijf zijn zeker geknipt voor de klus.

Angela Groothuizen onthulde afgelopen weekend dat RTL haar niet meer inzet bij Holland’s got talent. Paul de Leeuw was al vertrokken naar de NPO en de kans dat Ali B weer gebeld wordt is nihil.

Chantal Janzen

Door deze wisselingen van de wacht zit Chantal Janzen inmiddels nog in haar eentje aan de jurytafel. De kans is groot dat ze blijft: het programma kan een A-ster als Chantal goed gebruiken en ze verstaat het vak zo goed dat ze zelfs kan jureren in het Duits. Maar wie kan ze naast zich verwachten? In geheel willekeurige volgorde maken de volgende BN’ers zeker kans.

Buddy Vedder

Zingen, acteren, dansen, presenteren en hij speelt nog eens piano ook. Buddy Vedder kan en doet het allemaal. De 27-jarige RTL-belofte viel al op bij The Masked Singer, heeft heel wat vlieguren gemaakt bij Deal or no deal en is bij uitstek geschikt om de uiteenlopende acts die bij Holland’s Got Talent voorbij komen op waarde te schatten. En niemand kan zo aandoenlijk enthousiast en uitgelaten reageren als Buddy. 

Francis van Broekhuizen

Operazangeres die als geen ander weet hoe je mensen kunt vermaken. Van Broekhuizen zorgt altijd voor de vrolijke noot, heeft het hart op de tong en weet waar ze het over heeft. Niet voor niets studeerde ze cum laude af aan het Conservatorium. Met Francis aan de jurytafel wordt het gegarandeerd een feestje, zeker als ze naast Chantal Janzen zit. De twee kennen elkaar nog van All Together Now waar de 46-jarige sopraan één van de onbetwiste smaakmakers was.

Jim Bakkum

Heel Nederland leerde Jim kennen dankzij Idols. In tegenstelling tot zijn medefinalist Jamai Loman zat hij nog nooit in de jury van een talentenjacht. En dat terwijl hij van alle markten thuis is als zanger en acteur met films, musicals en tv-series op zijn cv. Jim heeft een braaf en degelijk imago maar liet zich vorig jaar met succes van een hele andere kant zien toen hij zijn opwachting maakte in Make up your mind als de diva Dolly Detox. 

Dan Karaty

Jurylid van het eerste uur. Jarenlang leek het ondenkbaar een talentenjacht te maken zonder de goedlachse Amerikaanse choreograaf. Hij moest bij de vorige reeks verstek laten gaan wegens persoonlijke problemen en, zo bleek, een alcoholverslaving. Ali B werd opgetrommeld als invaller, maar nu Karaty zichzelf weer heeft herpakt lijkt niets een comeback nog in de weg te staan. Wie weet verrast hij vriend en vijand zelfs wel door te jureren in het Nederlands.  

Samantha Steenwijk

Professionele tv-gast die nergens misstaat. Eerder dit seizoen zat ze al in de jury van K2 zoekt K3, was ze gastjurylid bij Beat Me: The 5 Knock-Outs en maakte ze haar opwachting in onder meer Deze Quiz is voor Jou, De Verraders, The Wheel, Secret Duets en het onvolprezen Showcolade. Daarnaast won ze in 2020 Dancing with the Stars, dus dansers kan ze zeker beoordelen. En wie haar een beetje volgt aan de desk van RTL Boulevard weet dat ze kan bogen op brede expertises: van Formule 1 tot paarden en van muziek tot het coronabeleid. Oh, en ze is nog zangeres ook!

Meer over