Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Humberto Tan krijgt lintje voor goede doelenwerk

26 april 2019 11:27 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Humberto Tan is tijdens de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat is niet vanwege zijn tv-programma's maar voor de waslijst aan vrijwilligerswerk dat hij doet.

Als je de lijst ziet waar Humberto Tan zijn medewerking aan verleent, is het een klein wonder dat hij überhaupt nog aan werken toekomt. Daar komt ie: Tan is ambassadeur van de Stichting Wereld Natuur Fonds, het Rode Kruis en de Johan Cruijff Foundation. Hij is lid van de Sportraad Amsterdam en het forum A tot Z van de Stichting Lezen en Schrijven.

Nog meer vrijwilligerswerk

Daarnaast is hij voorzitter van de Stichting Straatvoetbal. Hij zette zich ook in voor de Stichting Suriprofs, de Stichting Exploitatie Olympisch Stadion Amsterdam, de Stichting Orange Babies, het Leger des Heils en de Stichting Het Vergeten Kind. Gefeliciteerd Humberto!

Gerard Spong

Humberto is niet de enige BN'er die een onderscheiding kreeg. Ook advocaat Gerard Spong mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen omdat 'cassatierechtspraak en de strafcassatiebalie mede door zijn invloed tot bloei is gekomen als specialisatie binnen de advocatuur', zo meldt het orgaan dat adviseert wie een lintje krijgt.

Meer over