Idols-kandidaat verliest rechtszaak

18 April 2016 13:45 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL XL

De 21-jarige Mostafa wilde voorkomen dat zijn auditie bij Idols werd uitgezonden. De rechter gaf hem geen gelijk en oordeelde zelfs dat "de auditie ronduit slecht was." 

Mostafa wilde niet dat zijn auditie werd uitgezonden, omdat de Idols-producent hem veel te negatief zou hebben neergezet. Zo zouden alleen de slechtste fragmenten van hem te zien zijn. De kijker zag zo hoe hij maar liefst zes uur te laat kwam. Daarnaast vond hij dat het oordeel van de jury onnodig hard was. Hij was dan ook van mening dat het uitzenden van de beelden zijn muzikale carrière kon schaden.

Contract

In het contract dat Mostafa heeft getekend bij Idols, staat opvallend genoeg dat niet alle beelden vanzelfsprekend mogen worden uitgezonden en dat er bezwaar kan worden ingediend als er sprake is van ‘bijzondere en zwaarwegende' omstandigheden. De rechter oordeelt echter dat er van dat soort omstandigheden geen sprake is. 

Ronduit slecht

Daarnaast heeft de rechter de beelden van zijn auditie gezien en laat de rechtbank in een uitspraak weten dat er na het bekijken hiervan "geen andere conclusie kan worden getrokken dan dat de auditie ronduit slecht was." 

Bekijk de auditie van Mostafa en zijn reden om 6 uur te laat te komen voor de auditie hieronder.

Meer over