Sinds Songfestival

Ilse DeLange heeft nog steeds een hekel aan Waylon

7 maart 2019 15:14 | amusement | Door Irma Tomas

© Paul Bellaart / Universal Music BV
Het is niet meer goedgekomen tussen Waylon en Ilse DeLange sinds ze als The common linnets optraden op het Eurovisie Songfestival. De zangeres ontloopt Waylon nog steeds, zo vertelt hij in het AD.

Ilse DeLange en Waylon waren zeer succesvol op het Songfestival in 2014 met Calm after the storm. Maar al voor hun vertrek naar het festival in Kopenhagen zat er iets grondig mis tussen de twee. Wat dat precies was, daar blijft Waylon vaag over in het interview: „Er is niet veel gebeurd, behalve dan dat ik heb gezegd: als je met mij wilt samenwerken, moet het een fiftyfiftydeal zijn. Dat wilde ze niet.”

Niet op een podium

En sindsdien is het mis met de relatie. Behoorlijk mis. „Als zij hoort dat ik op een festival speel, laat zij de organisatie weten niet te komen. Toen we genomineerd waren voor een Edison, wilde ze niet met mij op één podium staan, terwijl we samen verantwoordelijk waren voor het succes. Ik hoefde dus niet te komen van de organisatie. Ik heb ze een brief gestuurd: nomineer me nooit meer.”

Cowboy-outfit

Dat Ilse in de periode voor het songfestival brak met haar manager, ook de manager van Waylon, was een van de redenen voor de ruzie. Een andere was de cowboy-outfit van Waylon, die niet gewaardeerd werd door Ilse.

Het enige dat de zangeres ooit kwijt wilde over haar tijd met Waylon is dat het de 'meest zwarte periode uit haar leven was'.

En op tv zag het er allemaal zo lief uit.

Meer over