Interview

Kalvijn heeft met Avastars zijn eerste grote presentatieklus te pakken: 'Absurd project'

20 februari 2023 10:05 | amusement | Door Janine van Rooden

© Talpa
John de Mol heeft een nieuw paradepaardje: Avastars. Als het aan hem ligt wordt dit hét nieuwe televisiespektakel. De mediamagnaat vertrouwde de presentatie hiervan toe aan Kalvijn, voor wie dit zijn eerste grote presentatieklus is. Wij spraken de YouTuber over zijn nieuwe uitdaging.

In de SBS6-show Avastars nemen virtuele supertalenten het tegen elkaar op. Bekende zangers als Ben Saunders en Klaasje Meijer zorgen voor de aansturing van het gezicht en de stem van het digitale personage, terwijl professionele dansers het lichaam besturen. Een pittig staaltje teamwork dus.

Waarom heb je 'ja' gezegd tegen Avastars?

"Ik vind nieuwe dingen proberen gewoon leuk en dit is echt iets nieuws. Ik vind televisie an sich niet heel boeiend, maar als het dan iets is wat vernieuwend is - Avastars is eigenlijk een absurd project - dan vind ik het wel interessant. Ik presenteer liever iets unieks dan dat ik iets heel veiligs en normaals presenteer."

Je presenteert voor het eerst een groot entertainmentprogramma primetime op de vrijdagavond. Vind je dat spannend?

"Ik vind het niet spannend, het is vooral heel leuk! De opnames zijn inmiddels achter de rug dus het is nu ook uit mijn handen. Ik kan er nu niks meer aan veranderen. We zien wel wat het wordt, maar misschien dat als ik straks naar Avastars zit te kijken dat het toch nog wel een beetje spannend is."

Je hebt al een eigen talkshow op NPO 3 mogen maken en nu kan je dit ook aan je cv toevoegen. Gaan we jou nog meer zien op televisie komend jaar?

"Ik ga nog een nieuwe show voor SBS6 doen: The Talent Scouts. Ik heb wel gezegd dat ik vanaf nu alleen nog maar grote familieshows op primetime wil doen, haha!"

Ook collega presentator Moïse Trustfull - die backstage verslag doet van de show - vond het een feestje om Avastars te maken en is benieuwd naar de eerste reacties.

Moïse: "Avastars was echt geweldig om te maken! Als de Avastar van het podium kwam was ik de allereerste die er backstage mee mocht praten. Dat was echt heel leuk om te doen.

Ik hoop natuurlijk dat er veel mensen naar Avastars gaan kijken en dat het een succes wordt. Ik gun dat vooral alle mensen die aan dit programma hebben gewerkt. Wat Kalvijn en ik hebben gedaan is 'peanuts' vergeleken met wat alle mensen achter de schermen hebben gedaan. Ze hebben jaren aan dit project gewerkt." 

Avastars is vanaf 24 februari 2023 elke vrijdag om 20:30 uur te zien bij SBS6

Meer over