Waar is ze?

Investigation Discovery schijnt nieuw licht op zaak Madeleine McCann

9 mei 2019 10:31 | amusement | Door Irma Tomas

© Investigation Discovery

Het is 12 jaar geleden dat de Britse peuter Madeleine McCann verdween. Investigation Discovery zet alle feiten opnieuw op een rij in een nieuwe documentaire.

Op 3 mei 2007 verdwijnt de 3-jarige Madeleine McCann uit het appartement van haar ouders op een Portugees vakantieresort. Het nieuws gaat de hele wereld over en leidt tot een internationale zoektocht naar de kleine Maddie.

Verdachte ouders

Haar ouders krijgen steun uit de hele wereld, waaronder van de Paus. Maar er klinkt ook kritiek. Op het moment van de verdwijning zaten de ouders namelijk in een restaurant terwijl hun kinderen, naast Maddie lag ook een tweeling van 1 jaar, zonder toezicht lagen te slapen. Op een gegeven moment werden ze zelf als verdachte gezien.

Theorien

Nog altijd is de zaak niet opgelost. Sommigen beweren dat ze zelfs nog in leven is, er is immers nooit een lichaam gevonden. In The Madeleine McCann Mystery spreekt Investigation Discovery met mensen die er destijds bij betrokken waren, en zet alle bestaande theorieën nog eens op een rij.

The Madeleine McCann Mystery is op zondag 26 mei om 22:00 uur te zien bij Investigation Discovery.

Meer over