Geen chateau cadeau

Inzamelingsactie Chateau Meiland-ster Nadège flopt

15 mei 2020 09:53 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Fans van Chateau Meiland wilden huishoudster Nadège verrassen met een grootschalige inzamelingsactie die iets minder in trek bleek dan verwacht.

Nu de Meilandjes binnenkort hun chateau verkopen en naar Hengelo verhuizen, dreigt hun steun en toeverlaat Nadège alleen achter te blijven. Dat vonden trouwe kijkers van Chateau Meiland niet te verkroppen en lanceerden een Facebook-actie.

1,5 miljoen

Het idee was simpel in al z'n elegantie: Chateau Meiland trekt zo'n 1,5 miljoen kijkers per week, als iedereen 1 euro doneert dan heeft Nadège voldoende geld om chateau Marillaux te kopen en zelf te runnen als Martien en co straks weer in Nederland zitten.  

Nadège reageert

De actie ging op 1 mei van start, maar na ruim veertien dagen is 'slechts' 2500 euro binnengekomen. Een ander nadeel is dat Nadège eigenlijk het kasteel helemaal niet wil kopen, ze is dankbaar voor de giften maar ziet op tegen het onderhoud van het pand dat ze dan in haar eentje moet doen. Het opgehaalde geld komt sowieso haar kant op en wordt waarschijnlijk gebruikt om een nieuw appartement te vinden.

Meer over