10.41 uur

Is dit dan de ultieme Wie is de Mol?-hint?

24 Februari 2020 15:36 | amusement | Door Irma Tomas

© AVROTROS
Zouden de makers van Wie is de Mol? Net één hint teveel hebben gegeven en daarmee de identiteit van de Mol prijs hebben verraden? Het lijkt er verdacht veel op.

De theorie is als volgt: In het videootje dat de Wie is de Mol?-app aanprijst, staat de smartphone in kwestie op 10.41 uur. Een tijdstip dat fanatieke molloten zich deed afvragen wat er in de WIDM-afleveringen gebeurt na tien minuten en 41 seconden. Nou, dan is Leonie ter Braak dus in beeld. En als ze niet in beeld is, hoor je haar praten. Iedere aflevering weer. Dat zou een flinke hint kunnen zijn, behalve wanneer de Wie is de Mol?-makers bewust Leonie verdacht willen maken natuurlijk. 

Hand

Maar er zijn meer zaken die op Leonie wijzen. In de verschillende afleveringen zijn bijvoorbeeld verdraaid veel Leeuwen te zien. En de naam Leonie is afgeleid voor het Latijnse woord voor leeuw. En Rik hield in een van de afleveringen op een opvallende manier zijn hand omhoog om het de handpalm naar voren om het getal vijf aan te duiden en Leontine deed in de laatste aflevering precies hetzelfde. Hmmm. Of zitten we nu met z'n allen in een fatale Leonie-tunnel?

Meer over