Het geheim

Ivo Niehe: 'Ik bemoei me met alles'

10 januari 2021 14:40 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Ivo Niehe is het gezicht van televisieprogramma dat al bijna veertig jaar op de buis is. Op 6 november 1981 kwam de eerste aflevering van de TV show op het scherm. En hij maakt het nog steeds.

In een interview met het Parool doet de televisiemaker het geheim uit de doeken. "Ik bemoei me met alles. De TV Show is mijn handtekening. Ik zie mezelf niet als presentator, veel meer als programmamaker", zo zegt Niehe. Daarnaast merkt hij dat de omroepbazen vertrouwen in hem hebben. "De TV Show was nooit een duur programma en de cijfers waren altijd goed."

Journalistiek

Het wordt Niehe nog weleens verweten dat hij niet echt een journalistiek interviewer is, al heeft hij zich daar wel in verbeterd, zegt hij. "Nou, dat gaat wel steeds beter, hoor. Ik hoor je lachen, maar het is wel waar. Ik zag ook gesprekken uit mijn eerste jaren terug: met dat niveau zou je nu niet meer wegkomen."

Vanaf zondag 10 januari is een compilatie van het werk van Niehe op televisie. De presentator dook het archief in en koos de meest memorabele momenten uit. Ook zijn er nieuwe interviews te zien.

Meer over