TV-comeback...

Jack Spijkerman werkt aan comedyserie over hospice

23 april 2019 15:58 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL/Nick van Ormondt
Jack Spijkerman werkt samen met oud-Kopspijkers spelers aan een nieuwe, zwarte comedyserie over oude komieken in een hospice.

Jack (70) liet zijn nieuwe tv-plannen doorschemeren tijdens een interview met zijn Kopspijkers-collega Owen Schumacher voor diens podcast Ik was jou.

Keukentafelgesprekken

Het idee voor de comedy ontstond op speelse wijze, tijdens gesprekken aan de keukentafel met bevriende komieken als Peter Heerschop, Viggo Waas, Erik van Muiswinkel en Jeroen van Merwijk. De groep brainstormt geregeld over mogelijke nieuwe formats. Eén daarvan was een comedy over humor in een sterfhuis.

Interesse

Jack benadrukt dat er nog helemaal niets vaststaat, al hebben verschillende omroepen al wel interesse getoond: "Wanneer en óf het überhaupt gemaakt zal worden is nog volstrekt onduidelijk", aldus Spijkerman die mogelijk ook te porren is voor een rolletje in de serie. Toch houdt hij een slag om de arm: "Als je het me nu vraagt zou het kunnen, maar misschien past een bepaalde rol veel beter bij een acteur als Frank Lammers, om maar iemand te noemen."

Jack Spijkerman nam in 2016 in stilte afscheid van televisie na een loopbaan van zo'n dertig jaar. In 2002 wonnen Jack en de spelers van Kopspijkers de Gouden Televizier-Ring.

Meer over