Eerste keer

Jamai Loman presenteert The Voice Kids: 'Ik heb hier keihard voor gewerkt’

6 Maart 2020 11:00 | amusement | Door Carlijn Schepers

© William Rutten

Hij deed al vijf jaar het backstageverslag bij The voice kids en gaf meermaals aan het graag te willen presenteren. Dat is Jamai Loman nu gelukt. ‘De stap naar het presentatorschap was logisch.’

Je won de eerste zangtalentenjacht, Idols. Nu presenteer je The voice kids. Is de cirkel daardoor rond?
“Zo voelde het al toen ik in 2016 in de jury van Idols zat, maar nu helemaal. Vooral omdat het RTL 4 is, waar ik mijn carrière destijds begon. En natuurlijk omdat The voice een van de grootste talentenjachten is van dit moment. Dat maakt het erg bijzonder en dankbaar daar nu te staan. Ik denk ook wel dat de kijkers het legitiem vinden. Ik ben al meer dan vijf jaar betrokken bij The voice kids en The voice of Holland. Dus de stap naar het presentatorschap was logisch.”

Was dat altijd een van je doelen?
“In de tijd van Erland Galjaard heb ik meerdere keren aangegeven dat ik het programma graag zou presenteren. Hoe gek dat ook was, want toen presenteerde zijn vrouw Wendy van Dijk het nog met Martijn Krabbé. Het is geweldig dat RTL mij die kans heeft gegeven nu Wendy naar SBS is gegaan.”

Het grootste deel is al opgenomen. Hoe was het?
“Fantastisch. Toen ik daar stond en voor het eerst dat ‘Let’s get ready to rumble’-moment mocht doen, dacht ik: hier heb ik al die jaren keihard voor gewerkt. Ik heb al mooie amusementsshows mogen doen, maar dit is de kroon op mijn werk. Dat het de kinderversie is, vind ik juist interessant. Kids hebben een frisse kijk op de wereld. Hun energie en relativeringsvermogen spreekt me erg aan.”

Hoe is de klik met je medepresentator Martijn Krabbé?
“Martijn en ik zijn een goede match. Het is een fijne man. Ik merk ook dat hij het leuk vindt dit met mij te doen. Dat geeft mij energie. Voor hem is het natuurlijk best wennen. Hij heeft de varianten van The voice jarenlang met Wendy gedaan en nu heeft ineens hij drie verschillende presentatoren naast zich. Met allemaal een andere energie en humor. Maar Martijn en ik werkten al eens samen en dat voelde meteen goed.”

Heb je ook ambities om de reguliere Voice te presenteren?
“Niks is onmogelijk. Het zou zomaar kunnen dat Martijn morgen aankondigt dat hij ermee stopt. Dan schuif ik mezelf zeker naar voren.”

Presenteer je de komende tijd nog meer programma’s?
“Vanaf april kom ik met een nieuw programma: Overwinnaars. Daarin ga ik samen met mensen die een beperking kregen door een ziekte of ongeluk een nieuw doel geven aan hun leven. Bijvoorbeeld door een droom te laten uitkomen. Dat sluit aan op wat ik heb meegemaakt. Ik werd ook plots ziek en kreeg een nieuwe nier. Dat heeft nog steeds impact op mij. Omdat het mij zo persoonlijk raakt, is dat programma een van de meest intense dingen die ik ooit heb gemaakt.”

The voice kids | vrijdag | RTL 4 | 20.30 uur

Meer over