Jan Kooijman-programma Tot elkaar veroordeeld geschrapt

De KRO-NCRV schrapt Tot elkaar veroordeeld voortijdig. Het programma van Jan Kooijman over psychiatrische patiënten en honden trekt te weinig kijkers.

Het gaat om de laatste aflevering van Tot elkaar veroordeeld, die gepland stond voor 28 september. Volgens KRO-NCRV betekent dit vroegtijdige einde niet dat we nooit zullen weten hoe het afloopt met de patiënten en hun honden. „De verhaallijn blijft overeind staan. Het zijn vijf afleveringen geworden omdat we merkten dat het programma daar beter van werd. Er was anders te weinig ontwikkeling te zien”, zo laat een woordvoerder van de omroep weten.

Debuut Jan

Het vroege einde van Tot elkaar veroordeeld is extra sneu omdat het het eerste programma van Jan Kooijman voor KRO-NCRV is. De presentator maakte dit jaar de overstap van RTL 4 naar de Publieke Omroep.

339.000 kijkers

De eerste paar weken scoorde Tot elkaar veroordeeld rond de half miljoen kijkers, reden voor de zendermanager om het programma te verplaatsen van primetime naar 22.00 uur. Die ingreep zorgde ervoor dat Jan nog minder kijkers trok. De aflevering van 7 september kon nog maar 339.000 kijkers boeien.

Jan Kooijman is nu gelukkig niet werkloos, hij neemt het programma Hij is een zij over van Arie Boomsma.

Reageren