JP

Jan Peter Pellemans ziet terugkeer bij Lingo wel zitten

8 Juni 2019 10:59 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Jan Peter Pellemans, bij de kijkers van Lingo bekend als jurylid en voice-over JP, ziet een terugkeer bij het spelprogramma zeker zitten. Gevraagd is hij echter nog niet. "Maar ik zou het zeker leuk vinden. Ik ben beschikbaar."

Volgens JP, die tien jaar werkzaam was bij Lingo, wordt de terugkeer een succes. "Zeker. Spelenderwijs steek je er iets van op. Ik heb jarenlang Nederlandse les gegeven aan anderstaligen. Ik heb het altijd, nog ver voor ik betrokken was bij het programma, aangeraden te kijken. Koningin Máxima heeft ooit gezegd: taal verbindt ons allemaal. En daar gaat het bij Lingo om. Iedereen keek. Van hoog tot laag, van rijk tot arm, van wit tot zwart. Waar vind je dat?", zegt Pellemans in het AD.

Magie

Wie de presentatie van het programma op zich neemt, wordt later deze maand bekendgemaakt. Lucille Werner, de laatste presentatrice, reageerde eerder ook al op de terugkomst van 'haar kindje'. "10 jaar lang hebben we heel veel plezier gehad. Gelachen, de meest gekke dingen gedaan, gevochten voor ons bestaan en altijd wisten we te overleven. Ik hoop dat je vast kunt houden aan je onverslijtbare magie."

SBS6

Vrijdag werd bekend dat Lingo na een afwezigheid van vijf jaar terugkeert op de buis. Het programma wordt door Talpa Network nieuw leven ingeblazen. Het programma is in het najaar te zien op SBS6.

Meer over