In plaats van Lil' Kleine

Jan Smit is de nieuwe coach van The Voice of Holland

7 augustus 2020 18:54 | amusement | Door Irma Tomas

© RTL
Jan Smit is de nieuwe coach van The voice of Holland. Hij gaat in het nieuwe seizoen op de stoel van Lil' Kleine zitten.

Lil' Kleine was twee seizoenen lang een van de vier coaches, maar het afgelopen seizoen liep dat niet zo lekker. De 25-jarige rapper had een veelbesproken aanvaring met collega Anouk en bakte er verder ook niet al te veel van. 

Burn-out

Jan Smit is een veel veiliger keuze, de Volendammer is niet zo'n ruzieschopper. Zijn nieuwe baan toont ook aan dat hij weer helemaal hersteld is van de burn-out die hem lang aan de kant hield. 

Nieuw genre

Volgens RTL-directeur Peter van der Vorst is Jan Smit de ideale nieuwe coach in The voice: "We hebben voor Jan gekozen omdat hij zijn sporen in de muziekindustrie ruimschoots heeft verdiend én omdat hij een genre vertegenwoordigt dat we nog misten in The voice of Holland." Het zou dus goed kunnen dat we meer volksmuziek gaan horen in het nieuwe seizoen. 

Anouk blijft

Voor de rest blijft alles bij het oude in The voice. Anouk, Ali B en Waylon blijven coach en Martijn Krabbé en Chantal Janzen zijn ook dit jaar weer de presentatoren. 

Meer over