'Teken direct'

Jan Versteegh hoopt decennium vol te maken bij Lingo

2 december 2020 15:34 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Reinier Bergsma
Jan Versteegh heeft er inmiddels twee seizoenen van Lingo op zitten en de presentator is er nog lang niet op uitgekeken. Als het aan de 34-jarige Rotterdammer ligt, maakt hij gemakkelijk de tien jaar vol.

"Ik vind Lingo oprecht een fantastisch spel, het is na al die afleveringen nog steeds leuk: altijd andere kandidaten met een eigen verhaal, mensen die er zin in hebben en een beetje zenuwachtig zijn. Ik vind dat heerlijk. Als ze me bij Talpa vandaag vragen of ik nog tien jaar lang Lingo wil presenteren, teken ik direct", aldus Jan in gesprek met Veronica Magazine.

Plan B

De presentator weet zelf ook wel dat hij niet zo ver vooruit kan kijken en daarbij houdt hij er rekening mee dat hij rond die tijd al niet eens meer op de buis te zien is. "De kans is natuurlijk klein dat ik net als Paul de Leeuw en Robert ten Brink op mijn zestigste nog televisie kan maken, dus eigenlijk moet ik op zoek naar een plan B, iets dat ik naast televisie maken ook leuk zou vinden.”

Langstzittende presentator

Mocht Jan de tien jaar vervolmaken is hij de langstzittende presentator van Lingo. Lucille Werner presenteerde het spelprogramma van 2005 tot en met 2014. Nance Coolen was vijf jaar het gezicht van het spelletjesprogramma en Francois Boulangé leidde het woordenspel acht jaar.

Overstap

Naast Lingo is Versteegh binnenkort bij SBS6 te zien als presentator van Klein maar fijn en Iedereen is van de wereld. Versteegh stapte in 2019 over van BNNVARA naar Talpa.

Meer over